tiistai 24. helmikuuta 2015

Pallo hukassa

Kävin keilaamassa. En voi kertoa paikkaa, syystä joka selviää jäljempänä. Meitä oli kolme henkilöä ja aikaa oli varattu kaksi tuntia. Paras "putki" oli kolme perättäistä kaatoa, ja silloin tuli paras sarja 152 pistettä. Normallit sarjat huitelevat jossain 120-130 paikeilla. Eli keilailuasiantuntijoiden silmin katsottuna aivan naurettavaa viskelyä.

Törmäsin toisen tunnin alkupuolella keilailuasiantuntijaan. VOI JEESUS!

 
 Heitettiin siinä ihan omaan tahtiin kolmestaan ja aina kun omat heitot oli suoritettu istuttiin jakkaroille odottamaan omaan seuraavaa vuoroa. Sitten yks kaks tämä asiantuntija tuli puhuttelemaan minua:
- Sellainen tapa on ollut, että kun toisella on patteri valmiina, ei saa heittää vieressä tai tulla seisomaan siihen. Eihän tämä kisaa nyt ole, mutta näin ollut tapana, ettei siinä sitten häiriinny omalla heitollaan. Ihan näin vaan ilmoitan, että tällälailla toimitaan normaalisti.

Just. Sanoin, että selvä. Sen ymmärtäisin, jos olisimme kaataneet keilojen lisäksi lonkerotuoppeja radalla kuten näin tehtävän eräässä Sotkamolaisessa keilahallissa pari kesää sitten, mutta ei. Me olimme aivan nätisti ja heitimme omalla radalla omaan tahtiin. 

Sen ymmärtäisin, että olisi kilpailu, olisi EM-titteli ratkeamassa tai yhtä heittoa vaille 300 pojoa tulossa. Nyt oli tavallinen tiistai ja halli täynnä tenavia ja muita hiihtolomalaisia joiden heitoista näytti 20% kolisevan ränneihin. Tämä asiantuntiaherra näytti omaavan täysin olemattoman keskittymiskyvyn. Meidän toisella puolella oli teinityttöjä, joiden keilailu oli vähän sinne päin ja kipeää teki kuunnella miten he pommittivat  parkettia. Se ei kuintenkaan haitannut meidän omaa keilaamista. Miten lie olisi käynyt jos tytöt olisivat olleet herran vieressä?

Tuleeko keilaamisesta mitään jos pitää kytätä sitä vieressä olevaa kaiken aikaa? Ei tule ja aikaa ainakin palaa hukkaan odotellessa.

Kotiin kun pääsin piti oikein etsiä keilailun viralliset säännöt ja sieltähän löytyy seuraava kohta:
11.6 Keilaaja, joka on valmistautumassa heittosuoritukseensa yhtäaikaisesti oikealla puolella olevan radan keilaajan kanssa, antaa vuoron hänelle.

Justiinsa. Eli sääntöjen mukaan meidän piti antaa hänen heittää rauhassa, mutta hänen ei tarvinnut välittää meidän heittorauhastamme. Ei mennyt hukkaan tämäkään reissu. Eli kannattaa aina jos mahdollista varata kaikkein oikeanpuolimmaisin rata. Silloin ei tarvitse passailla omia heittojaan muiden takia.

Sitä paitsi tämä pykälänikkarin sarjat näyttivät olevan siinä 140-150 paikkeilla, eli ihan yhtä paska keilaajana kuin minä. Hänen onnensa, että olen herrasmies ja kohtelias. Kiitos ja hauskaa päivänjatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti