keskiviikko 23. syyskuuta 2015

93/100

Keskilaakso Rastien eli Kuntsarien viimeinen kerta tältä vuodelta oli suunnistus nro 93. Laskutoimitus 100-93 antaa tulokseksi 7. Yksi Kouvolan Sanomien iltarastikerta on vielä jäljellä. Entä loput? Yökuppi jatkuu ja sitten on muutama kisa, johon aion osallistua. Jos mikään paikka ei prakaa niin uskallan jo tässä vaiheessa sanoa, että tavoite on mahdollista saavuttaa. Riskihän se on näin etukäteen todeta, mutta niin vähän puuttuu, että uskallan ottaa riskin.

Keltakankaalla epämääräistä oli tämä 20-21 väli. Lähtösuunta ei mielestäni ollut näin väärä kuin kuva antaa olettaa.
Ote kartasta Keltakangas.










Suunnitelma oli yksinkertainen: Suunnalla kohto avokalliota. Polut ovat kapeita ja maasto oli hyvää juosta, joten suoraan suunnalla vaan. Kun avokallio vilahti silmissä tempaisin sinne täysillä. Mittakaava on 1:5000 eli tässä tuli noin 150 m ylimääräistä juoksua ja aikaa meni ihmettelyineen noin 2 min hukkaan. Muuten ihan kohtalainen suoritus. Tunnustan, että sain hieman tasoitusta. Valmistelin edellisenä iltana härvelin aineistoa ja näin radat. En niitä sen paremmin tutkinut, mutta näin kumminkin. Enemmän oli hyötyä siitä, että olin samoin edellisenä päivänä Liikkujan viikon ohjaajana ja kiersin koko alueen kertaalleen läpi. Alueen hahmottaminen oli helpompaa ja pari rastipistettä tiesin "ulkonäöltä".

Kauden viimeinen Keskilaakso Rastien tapahtuma oli kauden runsasrastisin: Tasan 30 rastia sisältäen kartanvaihdon. Alkupuoli sprinttiä ja loppu metsää & korttelia. Hieno päätös Kuntsarikaudelle.

2 kommenttia:

  1. Jännä toi 20-21 väli, kun siinä meni myös itselläni samalla tavalla sivuun. Samoin näytti menevän myös Peltolan Harrilla.

    VastaaPoista
  2. Tämä ei ihan heti auennut kotona sitä miettiessä. Rinteen reunan kyllä maastossa havaitsin ja suunan otin, mutta ilmeisesti unohdin sen melkein heti. Tämä väärä avokallio paistoi silmiin melkein heti, sen sijaan oikea avokallio ei näkynyt - tai en muista, että se olisi näkynyt. Polkuja en edes ryhtynyt laskemaan. Sitten kun huomasin, että olen väärässä paikassa, mutta en vielä tiennyt missä, yritin saada näkyviin metsäkaistaletta tonttien välissä. Tästä lähdin vielä väärään suuntaan, sillä en saanut tonteista ja rakennuksista mitään selvää. Pihat oli aika täynnä puita. Eli se lähtösuunta pitää ottaa aina tosi tarkasti ja huolellisesti vaikka olisi kuinka helpon näköinen väli.

    VastaaPoista