torstai 28. heinäkuuta 2016

Pieni poliittinen puheenvuoro

Mitäs tuumaatte tästä:


Vaikka kaapelissa ei kuvanottohetkellä ollutkaan jännitettä, sanoisin tämän olevan siitä huolimatta vaarallinen. Tässä kunnossa kaupunkimme kuntopolut siis ovat. Lisää tietoa täältä kohdassa Hirsimäki. Olen vältellyt politiikasta kirjoittamista pitkään, koska se ei kuulu tämän blogin aihepiiriin. MUTTA NYT kirjoitan! Manski piti kattaa, mutta sepä ei riitäkään, vaan sen lisäksi seitsemänsataatuhatta euroa laitetaan kiinalaisiin kivipalikoihin. Juu tiedän; asioita ei voi verrata, mutta samasta laarista ne rahat kuitenkin lapioidaan. Tiedän, että vaikka koko Manski heivattaisiin hittoon, eivät homekouluongelmat, 1 vaippa/vanhus/päivä ja huono katujen auraus tulisi silti kuntoon. Tämän kuvan ongelman korjaamiseen vaaditaan osa, jonka hinta on alle 5 €. Joku mättää, sillä siihen ei ole varaa tai tahtoa.

2 kommenttia:

  1. Kommentoin itse itseäni: Seitsemänsataatuhatta on summa, jonka suomalainen kiviurakka olisi maksanut tarjoussekasotkun mukaan enemmän kuin kiinalainan, joka maksaa kolme ja puoli miljoonaa euroa. Yritin ymmärtää Kouvolan sanomissa ollutta juttua siitä, miten kaupunki oli tarjouksen pyytänyt, mutta en ymmärtänyt kunnolla vaikka kahteen kertaan luin.

    VastaaPoista
  2. Olet Jukka ilmeisen oikeilla jäljillä. Ei tuohon tarvita kuin näkemystä ja muutama satanen talkoorahaa porukoille ja johan horsmat ja roikkuvat kaapelit saisivat kyytiä. Anjalankoskella ja vielä hetken aikaa uudessa Kouvolassakin meillä oli ympäristötöissä Ari Sakin (ei taida ole sinun sukuasi) ideoimana ”nopean toiminnan joukot”. Porukka oli osa-aikaisesti työllistettyjä pitkäaikaistyöttömiä ja ryhmällä oli oikea, tehokas työnjohto ja kunnolliset työvälineet. Jälkeä syntyi niin työllistämisessä kuin työn tuloksissakin.
    Valitettavasti käytännölle laitettiin aika pian Kouvolassa piste, sillä kaikki hyvät ja toimivat ideat pystyvät nuo byrokratian käskyläiset ja korporatiivien vahtikoirat osoittamaan laittomiksi tai ainakin sopimattomiksi toteuttaa.

    VastaaPoista