perjantai 11. kesäkuuta 2021

Vanhoja karttoja osa 3

Muistan tapauksen.

Keskilaakso-Rastit tai todennäköisesti saman tapahtuma aiemmalla nimellään AS-kuntosuunnistukset keskiviikkoiltana joskus 70-80-lukjen taitteessa.

Maanmittaushallituksen karttapaino vuonna 1974 on painanut kartan. Mittakaavaa kartassa ei ole, mutta sen täytyy olla 1:15000. 6 rastia ja 2,4 km ratapituus eli tämä on todennäköisesti C-rata.

Otin suunnan ykköselle ja lähdin metsään. Mikään ei täsmännyt. Palasin lähtöpaikalle ja uusi suunta. Mikään ei täsmännyt. Sitten hoksasin, että kaikki oli 180 astetta vinksallaan. Olin lähdössä tien väärälle puolelle.

Mielenkiintoista on se, että suo on sinistä tiheää viivoitusta, mutta "vähemmän vetinen" suo on punaruskeaa viivoitusta. Ilmeisesti se on siis soistuvaa maata. Onko tämä sen ajan standardi vai joku painotekninen juttu?

Ja kysymys kuuluu: Missä tämä maasto on? Karttapaikan avulla tämän saa sijoitettua Kouvolan alueelle parissa sekunnissa. Kartta on siis vuodelta -74. Onko tästä olemassa uudempia versioita?

Klikkaa kuvaa.


1 kommentti:

  1. Timo kommentoi, että viivoitus on suota ja sininen on avosuota. Tarkkaan katsoen soistuvaa maatakin löytyy ja se harvempaa punertavaa viitoitusta, Näinhän se on. Ja mittakaavakin voi olla peräti 1:20000.

    VastaaPoista