perjantai 7. kesäkuuta 2024

Naurupala Järvenmäenlammelta

Nyt tuli niin hassunnäköinen kiemura 6.6.24 Kouvolan Sanomien iltarasteilla Järvenmäenlammella, että pakko hehkuttaa sitä. 

Järvenmäenlampi on ollut minulle aina hankala. Kartan itäreunassa on iso jyrkännealue ja sen ylittävä voimalinja. En ole koskaan päässyt siitä kunnialla läpi, vaan olen aina jonkun jyrkänteen väärällä puolella tai jumitan pusikkoon. Tällä kertaa radat eivät mennee sinne saakka, ja ajattelin tämän olevan helpompi kerta. Väärässä olin.

Helpon näköinen ja myös helppo väli. Niin voi ryssiä senkin. Seitsemän minuutin kiemura. Saanko selittää? No selitän silti. 

Tähtäsin kuntopolun mutkaan ja polun ylittäessäni näytti aivan kuin olisin ollut mutkassa. Hieman väistin vasemmalle jotain pienempää kasvustoa ja kas - piha-alue tulee vastaan. Miten olen jo täällä asti ajattelin. No en ollut siellä vaan toisaalla. Väärään suuntaan korjaus, koska kuvittelin olevani rastin vasemmalla puolella olevan pihan lähellä. Rinteessä oli pikkuruisia jyrkänteen tapaisia, jotka eivät olleet kartassa ja ne myös hämäsivät.

Sitten tuli vastaan juoksuhauta. "Ahaa se on tuossa, mutta missä on tie joka on rastin ja pihan välissä?" 

Okei okei, tämä on tuo viereinen piha (luulin olevani yhden pihan verran liikaa idässä). Eli länteen päin mars mars ja rasti on ihan tässä näin. Ei ollut!

Ja sitten ei täsmännyt mikään. Takaisin polulle sinne mutkaan. Ja siitä suoraan rastille.

Olisi pitänyt käydä katsomassa miltä se ensimmäisen polun ylityspaikka näytti, mutta ketutti maalissa niin, että lähdin saman tien kotiin päin.

Pummia tuli tällä välillä 7 min. Koska seitsemän ei kuulosta hyvältä, tein vielä yhteensä 5 minuuttia lisää väleillä 4-5, 7-8 ja 15-16. Sijoitus oli näinkin hyvä, sillä oli ollut vaikeuksia muillakin. Tätä kirjoittaessani reittihärvelissä on A-radalta neljä reittiä, ja siellä näkyy varsinkin HarriP:n erittäin mielenkiintoiset ratkaisut. Kommenttikenttään saa antaa meriselityksiä. 

Ja kaikki ne suunnistajat, jotka kuljetatta mukananne älykelloa tai jotain reittiä tallentavaa puhelinsovellusta, käykäähän tallentamassa reittinne härveliin. Se ei maksa mitään. Reittihärvelin käyttö on siis ilmaista. Siitä ei veloitetan mitään. Eikä ole vaikeaa. Esim. tässä on selvät ohjeet miten se tehdään. Minua kiinnostaa erityisesti miten muut toteuttivat välin 7-8, koska omalla reitilläni oli karttaan merkitsemätöntä pystyvihreää valkoisella noin 75% koko rastivälistä.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että tekijämieskin tekee kunnon kiemuroita helpossa paikassa. Karttapäivitykset laahaavat valitettavasti jäljessä ja johtavat huonolla jalannousulla varustetut harrastajat hitaisiin maastoihin. T. Vorsseli

    VastaaPoista
  2. Ilolla olen aina pannut merkille, kun muutkin lataavat reitin härveliin ja kiinnitin tuohon 1-2 välin reittiin. Hyvä oli lukea tarina kiemuroiden takana. Yleensä ajatukset rastivälillä on melko helppo nähdä ilman tarinaakin, mutta tällä kertaa ei ollut. Kiitos siitä.

    Itsekin tykkään ladata reitin. Järvenlammella maltoin suunnistaa hieman etenemisvauhdin kustannuksellakin eikä isoja kiemuroita tullut. Kutosrastilla en ole varma oliko rastimääritteessä merkintä rastin sijainnista jyrkänteen päässä enkä voi sitä tarkistaa kun revin aina sen määritteen irti enkä enään sitä helposti löydä. 7-8 välillä oli usko koetuksella, mutta varmistelin suuntaa usein ja uskoin siihen, että rastin lähelle vievä tieura tulee ennemmin tai myöhemmin vastaan. 15-16 välillä pohdin seuraavani lopussa kasvillisuusrajaa, mutta en malttanut, olisi kannattanut. 17-18 välillä olisi saattanut kannattaa ottaa tietä pieni pätkä alle ja lähteä tien mutkasta rastille.

    VastaaPoista