sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Luumäki Rastit 7.6.

Tässä koko suoritus:

Nivatinsuo (c) Luumäen Rasti

Matka oli 7.4 km, aikaa meni 1.11.00 ja todellinen juostu matka 9.02 km.

Kakkoselle koukkaus. Meni liikaa vasemmalle, mutta se johtui räkämäntyjä kasvavasta pusikosta eikä minusta. Juuri niitä mäntyjä, jotka on istutettu säntillisiin riveihin ja laikutettuun maaperään. En ymmärrä laikutusta. Metsä on kasvanut tuhansia vuosia Suomessa ilman laikutusta, miksi se ei kasvaisi tänäänkin. Jonkun pitäisi mennä pystykarsimaan se männikkö. Paitsi - että pystykarsinta se vasta järjenvastaista touhua onkin. Sori vaan, selluksi menevät. En tiedä mitään kartanteosta, mutta itse olisin laittanut vaaleanvihreällä koko alueen.

Maltoin mieleni ja kun mäki laski stoppasin ja funtsasin ja takaoikealle rastille. Ei iso virhe.

Tässä pahin paikka (tulosuunta kuvassa alhaalta):

Sama kartta kuin edellä. Umpivihreää ja sitäkin tieämpää. Näkyvyys oli pahimmillaan luokkaa 2 m. Puskin väkisin kohti pientä mäkeä. Ajouraa en löytänyt eikä tarkka paikka ollut tiedossa. Koska olin jääräpäisesti tullut suunnalla tiesin, että kaukana ei voi olla. Eteenpäin hissukseen mäen reunaa ja sitten sain kiinni ojan yli menevästä polusta. Siitä 10 m takaisin rastille. En tiedä mikä olisi ollut parempi tapa löytää tämä rasti. Ei oikealta eikä vasemmalta tarjottu mitään.

Ihmettelin miksi hyttyset eivät härinneet minua kun istuin kisavermeet päällä reppujakkaran päällä ja odotin ajan kuluvan. Syy selvisi. Se oli se hikinauha, joka etsimisen jälkeen löytyi repun pohjalta. Se oli vielä ihanan lämmin ja kostea eilisen urakan jäljiltä. Tiedoksi vaan, että tällä hetkellä se tärkeä rinkula on pesukoneessa. Huomisilla yökuntsareilla minua ei siis pysty peesaamaan ainakaan hajun perusteella.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti