sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

KRV2015 1.pv

 

Kainuun kuulumisia 2015.





Ensimmäinen kisapäivä on takana.  Maasto oli suota, jota rikkoivat laakeat nuorehkot mäntykangasmetsät. Huomasin jo ajomatkalla majapaikkaan, että Kainuussa on vettä tullut rankasti. Oraat olivat kellastuneet peltoplänteillä, eli maaperä oli kunnolla kostutettu.




Maalisuora oli lyhyt, ja sen vieressä ei ollut KS:n teltoille enää tilaa. Kisakeskus sijaitsee mäen päällä ja huipulla tuulee kovaa.   

Täällä suon pinnalla oleva kasvillisuus jatkuu samanlaisena myös suon "ulkopuolella". Suon reunan havaitsee siitä, että maasto kohoaa. Rankka pohja juosta, sillä varpua piisaa ja tossu uppoaa. Ilman kompassia on pulassa. Pienin kivi joka oli merkitty karttaan oli alle 50 cm, korkea. Eipä ole paljon luettavaa eli suunnassa on pysyttävä ja noukittava ne vähät yksityiskohdat. 


Raskas on taival
Yllä oleva tie ei ole Raatteentie vaan Käärmeniementie, jota pitkin kävelee kisakeskuksesta parkkipaikalle palaavia suunnistajia.

KS:ää edustivat parhaimmin Lauri Mattila H9RR-sarjan voitolla ja Jere Pylvänäinen H8RR-sarjan kakkos paikalla.

Oma suoritus oli normaali. Ykköselle 4 min hakua. Vika ei ollut minussa vaan maastossa. Suon ylityksessä suunta hieman kääntyi ja kun tulin mäen nenän yli olin hieman sivussa. Kuvioraja oli siinä missä sen oletin olevan, mutta kesti 2 min, ennen kuin keksin kumpi reuna on kumpi ja siitä vielä 1 min juoksua sinne missä piti olla.
Yhdellä välillä hävisin siinä, että puskin väkisin laajan suon yli. Olisi pitänyt kiertää tietä myöden. 6.8 km ja aikaa meni 1:11.32. Siinä on 25 min tappiota parhaalle. Olen ekaa kertaa A-sarjassa ja tavoite oli olla parempi kuin viimeinen. Se täyttyi kirkkaasti, sijoitus 30/44.


 Tämä maisema avautuu majapaikan ikkunasta. Ei valittamista.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti