keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Hellettä !

Keskiviikon 1.6. kuntsarit olivat Keltsulla Jätekeskuksen liepeillä. Lämpötilaa en tullut katsoneeksi mistään, mutta hellettä oli.

Tässä A-radan alku- ja loppuosa:


K-1: Aukkoa ja kalliota pitkin. Pieni koukku sivulle. Näin kyllä rastijyrkänteen, mutta luulin sen olevan aiempi jyrkänne.

1-2: Polulle ja siitä suoraan rastille. Pasi S oli hieronut tätä rastia yllättävän pitkään. Odotan kommentteja tapahtuneesta. Tätä kirjoittaessani ei vielä näy härvelissä Pasin käppyrää.

Kasia ennen oli avokallion reunassa joku kolo. Vasen jalka tipahti siihen ja vasemman jalan vauhti putosi samalla sekunnin kymmenyksellä nollaan. Muu kroppa jatkoi matkaa ja sitten olin pitkälläni. Nilkassa tuntui ilkeältä. Kun sain irrotettua jalan puristimesta kävelin muutaman kymmenen metriä ja jalka tuntui toimivan. Vähän meni pasmat sekaisin ja menin hieman ohi rastista. Lippu oli hyvin jemmassa aivan maan pinnassa.

11-12: Suoraan.

12-13: Hieman ennen tietä oli nainen etsimässä rastia 37, joka oli hänen C-radallaan. Minuutti meni kun kääntelin hänen karttaansa oikein päin ja näytin mihin suuntaan pitäisi mennä.

13-14-M: Suoraan.

Risua oli, mutta kuten etukäteisinfossa oli sanottu ne pystyi aika hyvin välttelemään jos taito riitti. Kun totesin kartan tehneelle Heikille, että parin vuoden päästä tämä alue on parempaa kun risut maatuu, hän totesi, että jätekeskus laajenee niin paljon, että peittää koko alueen. Eli suunnistakaamme nyt kun se on mahdollista.

Sitten oli vuorossa gps-tietojen purku Suunnon kellosta. Tämä tuli näytölle:


Akku latautuu ja tietokone tunnistaa kellon. Movescount palveluun pääsee netissä ja sinne voi kirjautua, mutta synkronointi ei onnistu. "Synkronointi!" En halua synkronoida mitään, haluan siirtää datan kellosta tietokoneelle. En muuta. Tämän se teettää kun kaikki ohjelmat ja palvelut menevät pilveen. Olet täysin korkeampien voimien armoilla. Kun ei siirrä niin ei siirrä.

Onneksi messusin tästä asiasta aiemmin tällä samallla palstalla. Seurastamme löytyy apuja tähänkin ongelmaan. Asko laittoi linkin: http://antelopefacts.blogspot.fi/2014/12/suunto-ambit2-gps-backup-utility-v0.html
Tämän avulla Suunnon Ambitin tiedot saa tietokoneelle suit sait sukkelaan. Kiitos! Aikaa meni koko roskan lataamiseen alle minuutti. En ole keksinyt miten yksittäisiä tapahtumia poistetaan kellosta, eli sen muisti on aina täynnä ja uusimmat korvaavat vanhimpia. Movescount-pilvessähän ne sitten näkyvät kaikki jos sinne saa sen synkroonin. 

Tiesittekö että Venäjä oli yrittänyt hakkeroida Suomen sähkönjakeluverkkoa? Eli niitä tietokoneita ja -verkkoja, joiden avulla jakeluverkkoa ohjataan ja ylläpidetään. Sanokaa minun sanoneeni, että se päivä jolloin koko yhteiskuntamme halvaantuu kun elintärkeä data ei enää liiku syystä tai toisesta netissä on päivä päivältä lähempänä. Sähköt poikki ja netti seis tarkoittaa kuulemma sitä, että kolmen päivän päästä alkaa kauppojen ikkunat mennä rikki ja tavara lähtee ulos ilman maksua. Viikon sisällä on täysi kaaos. Ihan vaan näin ystävällisenä välihuomautuksena tämän kerroin. Osaatte sitten varautua.

1.6. härvelin gps-käyrät eivät ole heti kohdallaan vaan ovat missä lie. Ne pitää käsin siirellä kohdalleen. Se johtuu siitä, että kun pystytin härveliä minulla ei ollut käytössä tapahtuman gpx-dataa. Jos olisin saanut tiedot omasta kellosta ensin ulos, sen avulla olisin saanut asetettua härvelin niin, että kaikkien muidenkin käppyrät olisivat heti melkein oikealla kohdalla. Suunnon vika.

Moves-systeemistä vielä yksi ihmeellisyys. Sehän on kaiken aikaa tyrkyttämässä sitä, että minun pitäisi jakaa omat moveni muiden kanssa. Kuntopolkuprojektin tietojen kanssa puljatessa tuli mieleen, että nytpäs jaan sitten kuntopolkujen tiedot Teille. Ei onnistu. Voin jakaa kaiken tai en mitään. Ei ole mahdollista valita sitä mitä haluaa jakaa. Ihan oikeasti haluaisin jututtaa sitä tyyppiä joka Move-vekkuloinnin on kehittänyt.

Nilkkaa jomottaa. Ehkäpä sulkaavanukas auttaa...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti