keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Munkkirastin Joulukalenterin luukku 9.

Ihmettelet ehkä sitä miksi luukut tulevat näin yksitellen uusina postauksina, eikä näytössä ole yhtä ainoaa joulukalenterikuvaa luukkuineen.

Netistä löytyy kolme kappaletta ilmaisia ja jollakin tasolla käyttökelpoisia joulukalenterisivuja. Maksullisia on vaikka kuinka paljon, mutta ne ovat toinen juttu.

Näistä kolmesta vain yhteen voi luukkun taakse laittaa vapaan url-osoitteen. Videoita voi kyllä linkitellä varsin vapaasti, mutta ei muita linkkejä.

Tämän ainokaisen linkin kelpuuttavan palvelun "nerokas" ominaisuus on sellainen, että se jotenkin onnistuu esikatselemaan linkitetyn sivun. No - siinähän ei ole mitään ihmeellistä, mutta tässä palapelijoulukalenterissa ao. kalenteri täräyttää heti luukku klikattaessa ratkaistun palapelin näytölle. Koko luukun idea vesittyy siis saman tien.

Olisin tietysti voinut tehdä kalenteri kuvan taulukosta jossa on esim 4 x 6 muodossa luukkukuvia ilman reunuksia. Jokaisen kuvan voisi laittaa linkiksi. Ongelma on ajastus. Nämä luukut ovat aukaistavissa saman tien. Voisin tietysti jokaisena aamuna laittaa käsin linkin paikalleen, mutta en ehdi päivystämään koko joulukuuta koneen ääressä.

Jäljelle jäi siis tämä toteutustapa. Osaavalle koodarille ei olisi iso homma rakentaa sopiva joulukalenteripohja. Maksullisissa palveluissa sopiva ratkaisu on todennäköisesti jo olemassa. Näillä mennään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti