lauantai 9. heinäkuuta 2022

KRV 2022 4. päivä ja Yhteenveto





 

 



KRV 2022 4. päivä

Kevensin hieman, eli valitsin A-lyhyen. Niin teki lisäkseni moni muu. Ratapituus hieman lyheni edellisistä päivistä, mutta vaikeuskerroin oli entistä kovempi.

Ote kartasta Hamppulampi (c) Puolangan Ryhti
 

Kuvassa yllä 4. päivän A-lyhyen väli 2-3. Yksi hankalimmista väleistä koko reissulla. Näyttää, että meni hyvin, mutta tunnustan, että tuuria oli mukana. Liveloxista näkyy miten kävi K-1 -välillä. Kun ei osu niin ei osu.

Koko suoritus oli alkumatkalla hakemista ja sähläämistä. Kipeä polvi vaikeutti keskittymistä, mutta todellinen syy huonoon suoritukseen oli se, että maastotyyppi ei ole hallussa. Kotimaisemissa Kymenlaaksossa maasto ja kartta on täynnä tavaraa. Aina saa jostain kiinni. Kainuun korvessa pitäisi osata edetä ns. tyhjässä. Suunta, suunnassa pysyminen, matkan arviointi ja käyrien luku, niillä pitäisi pysyä homma hanskassa. Tällä 2-3 välillä ei ole edes käyrää kuin vähän rastivälin lopussa. Vihreitä ja valkoisia alueita ei erota. Vihreä oli mäntytaimikkoa, jossa näkyi noin 10..20 m ja suunnassa pystyi edetä 5 m ja sitten oli pakko katsoa uudestaan kompassiin. Kartassa näkyy muutama huomattava puu. En havainnut niitä maastossa. Karttakuvauksessa ja maastossa on muutakin mielenkiintoista ja se vaatii oppimista, josta keskusten tietysti mielelläni kaikkien kanssa. Esim. kivikuvaus poikkeaa täysin siitä mihin Kymenlaaksossa on totuttu.

Alla pieni pätkä torstain eli 3. päivän ratatarjonnasta. Mitäpä veikkaat, mikä rata on kyseessä?

Ote kartasta Äikänvaara (c) Puolangan Ryhti

Tämä on pala B-pitkältä radalta (jota en siis itse suunnistanut). Voin sanoa, että näin vaikeita rastivälejä ei Keskilaakso-Rasteilla tai Kouvolan Sanomien iltarasteilla ole ollut koskaan.

                       

KRV 2022 Yhteenveto

Kuvaaja: Touho Häkkinen

Olen melko varma mistä ylläoleva tämä kuva on otettu (kuvassa en ole minä). Harvaa jäkäläkangasta ja mäkien välissä suo, jonka pinta on kuin samettia. Suolla ei kasvanut yhtää risua tai heinänkortta, vaan pelkkää sammalta. Kuva ei kerroa kaikkea. Maisema on luonnossa kuin postikortista - vai pitääkö sanoa: postikorttimaisema.


+ Painettu käsiohjelma
+ Maastot ja kartat taattua KRV-laatua.
+ Valitsin kuntoA-ratoja, ja varsinkin kahtena jälkimmäisenä päivänä vaikeusastetta oli riittävästi. Sitähän täältä tulin hakemaan, eli oikeaa suunistusta.
+ Pesupaikalla sopivan lämmintä vettä, ainakin silloin kun minä olilin siellä.
+ VIP-parkista lyhyt kävelymatka kisakeskukseen.
+ Osallistumispalkinto. Hauskoja jääkaappimagneetteja.
+ Ei jonotusta bajamajoihin.
+ KRV:n sivuilla on kuvagalleria, jonka hyvälaatuisia kuvia saa käyttää vapaasti ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
+ Pessimisti-lehden numero, joka löytyi KRV-kaupasta ilmaisjakeluna.
+ Lämmintä ja helteistä ja viileämpää eli mainiota suunnistussäätä. Nooh - ripsautti se vähän vettä, mutta vain vähän.
+ Välipäivän sprintti. Ei lainkaan hassumpi sprinttimaasto & rata. Puolangan taajama ei ole kovin iso, mutta hyvin siinä sprintti pyöri. Kahdet pyykit oli narulla valitsemallani reitillä, mutta pihat eivät siinä kohtaa olleet kiellettyjä, joten pujottelin lakanoiden välistä 😃.
+ Lähialueella on paljon mielenkiintoisia luontokohteita, mm. Hepoköngäs, Varisköngäs ja Soiva metsäkin on siedettävän ajomatkan päässä.

- Avoimilla sarjoilla ei ole 1. kisapäivältä reittihärveliä vaan Livelox. Ihmettelen tätä. Onhan Livelox:ssa hienompaa grafiikkaa, mutta siitä puuttuu muutamia ominaisuuksia, jotka härvelistä löytyvät. Reitin lisääminen vaatii tilin ja kirjautumisen. Siksipä tuli vähemmän reittejä kuin olisi olettanut (tätä kirjoittaessani 1. päivän Livelox:ssa on A-keski -radalta peräti 3 kpl reittiä). Kilpasarjoilla on myös normaali reittihärveli. Miksi kuntosarjoille on laitettu Livelox? Mielestäni täysin turhaa kikkailua.
- Avoimilla sarjoilla ei reittihärveliä 2. kisapäivänä.
- Avoimilla sarjoilla ei reittihärveliä 3. kisapäivävä.
- Avoimilla sarjoilla ei reittihärveliä 4. kisapäivänä.
- Pesupaikan "ritilät" vetelevät viimeistä kesää. Ainakin miesten puolella. Kyllä siinä pysyi kun katsoi mihin jalkansa asetteli.
- Pesupaikalla oli niukanlaisesti tilaa ja miten sattuikin, että juuri siinä kohtaa missä minä istuin reppuni päällä, oli suihkuttelija, joka roiski vettä estoitta vaakasuoraan?
- Ei pinssiä (myynnissä oli rintamerkkejä, joka ei ole sama asia kuin pinssi), eikä kangasmerkkiä. Kuten olen jo kymmenesti kertonut tänä vuonna, T-paitaa en voi ostaa.
- Lettupisteen jonotus epämääräistä. Jonotin ensin 10 min ja sain tiedon, että letuissa kestää hetken. Luulin, että rahastus on siinä, mutta se olikin vieressä, johon sitten jonotin 5 min. Luulin, että saan letun, mutta letunsaantijono olikin vielä erikseen, jossa piti jonottaa vielä 10 min. Jostain syystä he, jotka menivät suoraan letunsaantijonoon maksoivat ja saivat letun yhdellä jonottamisella huomattavasti minua nopeammin.
- Kainuu on kaukana. Vaikka en itse ajanut, istumista oli tarpeeksi.

Suosittelen Kainuun Rastiviikkoa. Järjestelyt toimivat. Joka kerta kun olen ollut mukana (tämä oli 5. kerta) maastot ovat olleet todella mainioita. Ratoja on niin paljon, että jokaiselle löytyy varmasti mieluisa. Itse haluan suunnistusta koko rahalla ja sitä myös sain. Kiitos järjestäjille.

Kuvaaja: Kauko Keränen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti