perjantai 12. heinäkuuta 2024

NYT JYSÄHTI

Eipä ole Suomen tasavallassa ennen vastaavaa nähty!


Tulokset löytyvät täältä.
Väliajat löytyvät täältä.

Olin siis ensimmäinen Rannikkorastien 11.7.2024 Petäjäpirtin tapahtuman A-radalla 😎. 

Taakse jäivät HarriP ja KariS, eli se kertoo sen, että suoritukseni oli huippuluokkaa.

Yllä kuvankaappaus reittihärvelistä. Minä olen maalissa ja muut vielä matkalla. Valitettavasti härvelin versiosta 2 ei saa animoitua linkkiä, eli jokaisen on katsottava se omatoimisesti täältä.

WinSplits kertoo yhteenvetona rastiväliajoista seuraavaa:

Minulla ja Harrilla on yhtä paljon ykkösväliaikoja. Karilla niitä on enemmän, mutta hänelle tuli enemmän virhettä muilla väleillä.

Tässä muutama yksityiskohta tarkemmin selitettynä:


A - Lievä koukku kivelle, koska vihreän reuna oli epämääräinen ja melkein tein virheen.

B - Tähtäsin selvästi vasemmalle tarkoituksella. Näin tehden ajoura on tiellä oikealla. Totesin sen kuitenkin olevan aivan umpeen pusikoitunut ja juoksin hieman tietä ja käännyin pohjoiseen pystyvihreän oikeaa reunaa pitkin.

C - 8:lle oli tarkoitus mennä polkua pitkin vasemmalla kierrolla. Suunta oli oikea, mutta tullessani sähkölinjalle ei nähnyt sen yli menevää polkua. Linjan alla oli matala nenämuoto selvästi oikealla, mutta en ymmärtänyt sitä siinä seisoessa. Juoksin vähän polkua pohjoiseen ja totesin, että täällä polun haara ei ole. Jatkoin siis suoraan yli ja tulikin heti tavoittelemalleni polulle. Olin siis ollut hieman liikaa vasemmalla. En erottanut pylväitä kartalta. Kyllä siinä niitä näyttää olevan, mutta onko kaikki merkitty? Tässä meni aikaa hieman ihmetellessä, mutta rastiotto oli helppo.

D - 10-11 väli varman päälle. Harkitsin myös mäen kiertämistä oikealta tien kautta. Kiipesin kuitenkin mäen päälle. Avokalliolta olisi voinut oikaista, mutta otin tässäkin varman päälle ja lähestyin rastia polkujen risteyksestä. Silti tuli pieni pykälä reittiin. Kun olin sitä mieltä, että rastin pitäisi olla tässä katselin sivulle. "Tuossa on pieni kumpare, mutta siinä ei ole lippua." Otin pari askelta eteenpäin ja nyt sen saman kumpareen juurella näkyin tosi alhaalla ollut lippu. Kovin oli pieni kumpare, eli tarkka paikka.

Taktiikka oli siis ottaa mahdollsimman varman päälle, ilman ahnehtimista eikä yhtään 'pitkä päätyyn ja perään' - ryntäilyjä. Esim. K-1 ja 13-14 välit tallustelin polkua pitkin. Ehkä liian mutkitellen, mutta hyvä näin. Jätin siinäkin suunnittelemani oikomiset tekemättä, koska pystyvihreä oli sen verran pahan näköistä, että tein selvät kierrot. Polkuja oli enemmän kuin kartassa, eli tämä reitinvalinta vaati useampia hidasteluja. WinSplits kertoo, että olisin saanut vielä 6 min pois ajasta. Ehkä, jos olisin ottanut enemmän riskiä, tehnyt enemmän oikoja enkä olisi himmaillut ja varmistellut? Ehkä lopputulos olisi ollut myös toinen?

Jos teillä hyvät blogin lukijat on mitään kysyttävää tästä suorituksestani, niin vastailen miellelläni kysymyksiin sekä täällä netissä, että tietysti myös tulevilla iltarasteilla.








4 kommenttia:

  1. 😊Tuli kyllä hyvä mieli, kun katsoin tulokset. Haihtui heti pieni harmitus, kun hiukan hävetti, kun ratamestarit joutuivat odottamaan minua metsästä. Liekö hieman vaikuttanut omiin töpiksimisiin hämärä ja sade, mutta oma valinta tulla myöhään. Harri vielä lähtiessäni neuvoi kivistä yms.. Juu juu, ja matkaan.. 😅Selkeästi jo 8 meinasin lähteä mihin sattuu. 10 ja 13 oli kyllä vähään aikaan parasta räpellystä. Toki heti ykköselle tuli otettua järjetöntä riskiä, joka heti melkein eskaloitui. Olisi vaan pitänyt jättää endurot ajamatta, ja tulla ajoissa rasteille. Rannikkorasteilla on kyllä melkein aina mukavasti haastetta, vaikka itselle sitä riittää kyllä ihan joka kerta, kun tulee höntyiltyä innoissaan.😊

    VastaaPoista
  2. Ensiksikin, onnittelut suurvoitosta!
    Animaationnälkäisille: Vanha versiokin härvelistä löytyy, animaation teko onnistunee sillä. Ihan täysin eivät RG "classic" ja RG2 toisiaan ymmärrä, siksi vain tuo RG2 julkisena. Classic täällä: http://rannikkorastit.fi/gadget/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=674#
    Kartta on tosiaan valitettavan vanhentunut varsinkin kasvillisuuskuvaukseltaan, tätä tautia on valitetavan paljon tällä hetkellä kartoissamme. Jotain pikapaikkauksia tapahtumakeskuksen läheisyyteen tehtiin ennen tapahtumaa. Paikkaukset tuli tehtyä pikaisesti pohjalle, josta symbolien vaihtamisen yhteydessä on näköjään tolppia kartalta kadonnut. Itsekin tätä maastossa ihmettelin ja harmittelin. Mitähän muuta, pitää tutkia ennen ens kesää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos.
      Ei kartta liian vanhentunut ollut.
      Sen olen Rannikkorasteilla jo oppinut, että kiviä ei saa laskea.
      Kuviorajoihin ja vihreän/valkoisen reunoihin en luota missään. Tämä ei ole kritiikkiä kartoittajille. Itse olen vähän harjoitellut kartoittamista ja siinä sen huomaa hyvin, että virheän/valkoisen rajakohtaa on vaikea määritellä - jos ei ole suoraa hakkuun tms. reunaa.
      Muutamassa kohdassa onnistuin suunnistamaan jopa käyrien avulla 😁.

      Poista
    2. Kiitos kiitos.
      Ei kartta liian vanhentunut ollut.
      Sen olen Rannikkorasteilla jo oppinut, että kiviä ei saa laskea.
      Kuviorajoihin ja vihreän/valkoisen reunoihin en luota missään. Tämä ei ole kritiikkiä kartoittajille. Itse olen vähän harjoitellut kartoittamista ja siinä sen huomaa hyvin, että virheän/valkoisen rajakohtaa on vaikea määritellä - jos ei ole suoraa hakkuun tms. reunaa.
      Muutamassa kohdassa onnistuin suunnistamaan jopa käyrien avulla 😁.

      Poista