lauantai 20. joulukuuta 2014

Kahta en vaihda

Toinen on Auran sinappi ja toinen on suunnistus.

Sinappini oli Turun sinappi vuoteen 2003 asti. Sitten Turun sinapin valmistus siirtyi Ruotsiin. Svedujen näkemys sinapista oli varsin eriskummallinen. Onneksi perinteisen Turun sinapin makuisen ja kaltaisen sinapin valmistus jatkui Auran sinappina. Yhden puristuksen maistoin länsinaapurissa valmistetusta "sinapista" ja sen jälkeen ainoa tuubi jota puristan on Aura. Tätä nykyä on saatavissa jälleen Turun sinappia, joka valmistetaan Suomessa, mutta sitä en ole maistanut lainkaan.

Sinapin alle tarvitaan tietysti kinkkua. Yksi mahdollisuus hankkia kinkku oli osallistua KS Talvikuppiin ja sen ensimmäiseen osakilpailuun. Arpaonnen varaan en laske, sillä ostin S-marketista kinkun jo joulukuun toisella viikolla. Tämän kaltaiselle hullulle kaksi kinkkua ei kuitenkaan ole ongelma jos onni potkaisee.

Jalkinekysymys tulee aina mieleen näillä loskakeleillä kun kamppeita pakkaa kotona. Nastareilla mennään ja annetaan jalkojen kastua. Eipä tarvitse pelätä liukastumista.

Suunnistus meni varsin hyvin. Uskaltaisinko sanoa, että vuoden paras suoritus. Heti lähdön jälkeen keskittymistäni häirittiin useamman henkiön toimesta, mutta näistä sekunneista en kanna kaunaa. Helppoa korttelia. Yhden polun missasin, ja toista en käyttänyt, kun ei ollut tietoa onko se loppuun asti juostavassa kunnossa.  Kinkku ei osunut onkeen. Lohdutukseksi paistoin kotiin päästyäni joulutorttuja. Vain yksi pellillinen, ettei tule kovin raskasta oloa, sillä seuraavana päivänä eli sunnuntaina on vuorossa sarjahiihdot Anjalassa.

Kiitos ratamestarille ja järjestelyorganisaatiolle tästä sporttitapahtumasta joka huokui Joulun tunnelmaa. Onko ensi keväänä luvassa pääsiäisrasteja, joilla on palkintona lampaan viulu?




1 kommentti: