sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Viimeinen kuntopolku vuonna 2016

Rajakallio 2.10.2016

Matka & aika: 2,45 km, 14:46 min.

Reitti: Lyhyehkö huonokuntoinen reitti Rajakallion maastossa.

Huomioita:
Tämä kuntopolku on lähinnä kotiani. Vuosituhannen vaihteessa se oli vielä hyvässä kunnossa. Talvella paikalla oli latu, jota kaupungin latukone kävi silloin tällöin ajamassa. Niistä ajoista kuntopolku on päässyt pahasti ränsistymään. Anjalankosken mäkiseuran toiminta on hiipunut, joka sekin on osaltaan vaikuttanut reitin kunnon rapistumiseen. Eikä kuntopolku ole kaikkien mieleen. Eräs maanomistaja purki ojan ylittänyttä siltaa sen verran, että latukone ei enää mahtunut ylittämään ojaa. Lisäksi pusikko oli kasvanut niin tiukasti polun varteen, että sekin esti koneelle ladun tekemisen. Tarvittavaa lupaa parin puun kaatoon ei silloin kuulemma tullut ja latua ei sen jälkeen ole paikalla ollut.

Ainainen riesa kuntopolulla ovat hevoset ja mottoripyörät / mönkijät jotka rikkovat ja sotkevat pinnan - tai sen mitä siitä on enää jäljellä. Nyt alueella on syksyllä tehty hakkuita, joten metsäkoneet ovat sotkeneet loputkin. Siellä missä vielä on jäljellä vähän kuntopolun tapaista, pohja on tosi märän ja vetelän tuntuinen. Annan silti kuntopisteitä anteliaat 2 pistettä.

Rajakallion isoon hyppyrimäkeen pääsee vielä kiipeämään. Kannattaa katsoa askelmia. Ylhäältä aukeaa hienot maisemat. Tänään 2.10.2016 iltapäivällä viiden paikkeilla oli erikoinen sää. Alhaalla maan pinnassa ei tullut lainkaan eikä myöskään mäkitornissa ylhäällä. Koskaan aiemmin ylhäällä ei ole ollut täysin tyyntä. Yksikään koivunlehti ei edes värähtänyt. Aivan pläkä keli. Kymin voimalan ja Stora Anjalan/Inkeroisten tehtaiden piippujen savut nousivat viivasuoraan ylös asti kääntymättä lainkaan sivulle. Milloin mahtaa seuraavan kerran olla näin tuuletonta? Ei varmaan seuraavaan viiteen vuoteen. Lisäksi ilma oli erittäin kirkas. Horisonttiin asti näkyin selvästi. Horisontissa erottuu joka suunnassa antenneja siellä täällä ja luulen, että näin myös Kaipiaisten lateksitehtaan rankennuksia. Kiikarit olisivat olleet kivat.

Pisteet: reitti 2, kunto 2, mielenkiinto 2 . Yhteensä 6 p.

Tämä sama juttu on Kuntopolut-sivulla, jossa on nyt kaikkien Kouvolan kaupungin kuntopolkujen raportit. Loppuyhteenveto on vielä tulossa.

Lopuksi vielä luontohavainto omalta pihalta. Karhu oli käynyt pellon reunassa noin 20 m talolta. Käpälän jälkiä ei löytynyt mutta muita haisevia todisteita sitäkin isompi läjä. Koska sarvikuonoja ja virtahepoja ei täällä liiku, tulimme siihen johtopäätökseen, että karhu on ollut asialla. Viime viikolla oli lehdessä juttu, jossa kerrottiin karhun näköhavainnosta Korialla. Liekö sama mesikämmen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti