sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Reitit GoogleMapsiin

Yritin joskus vuosi pari sitten selvittää miten nyt jo edes mennessä Suunnon Movescountissa olisi saanut näkymään samalla useampia reittejä. Olisin tarvinnut tätä ominaisuutta kun kirjoitin Suunnistaja-lehteen juttua. Se ei ollut mitenkään mahdollista. Eipä tullut mieleen silloin tutkia GoogleMapsia. En tiedä oliko tätä silloin olemassa.

Sattumalta asia tuli esille uudestaan ja annoin itseni tietää, että omat gpx-tiedot voi ladata GoogleMapsin omiin karttoihin. Eli kirjaudutaan Google-tilille. Sitten Driveen ja sieltä New ja sieltä Google My Maps.

Sitten vaan Lisää taso ja Tuo. Tuodaan gpx-tiedosto. Tämän voi toistaa usemman kerran, maksimi on 10 tasoa eli reittiä samalla pohjalla. 

Tässä tulos:

Kolme eri hiihtolenkkiä: violetti, sininen ja alla keltainen. Keltaisessa on joku isompi häiriö, sillä mutkat on melkolailla vedetty suoriksi. Hiihtomoodissa kellon tarkkuus on huonompi kuin suunnistaessa, mutta ei se noin huono pitäisi olla. En muista mikä oli sää tapahtumahetkellä. No se on sivusseikka tässä.

Oleellista on se, että samaan kuvaan saa yhtä aikaa useampia reittejä. Viivanleveyksiä ja värejä voi muuttaa ja eri tasot voi asettaa piiloon. Näin samassa paikassa tapahtuneita suorituksia voi verrata keskenään - jos tarvetta siis ilmenee.

Klikkaamalla reittiä saa siitä tarkempia tietoja:

Varsin kätevää - siis jos tälle on tarvetta. Ja tämähän on siis Google-imperiumissa, eli tämän voi jakaa haluamallaan tavalla halutuille henkilöille.

En nyt pilaa hyvää fiilistä, kertomalla mikä tässä oli ongelmana. Siitä tulee kohta oma juttunsa kohta...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti