keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Onnea Keskilaaksolle








Keskilaakso lehti täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Onnittelut!!!

Keskilaakso-Rastien nimi juontuu lehden nimestä. Vuosien varrella on tehty kaikenlaisia "tempauksia" ja tapahtumia jotka jollain tavalla on saatu liittymään lehteen ja suunnistukseen. Koska korona on typistänyt iltarastit nyt omatoimisuunnistukseksi oli 12.5. tapahtuma myös omatoimisuunnistusta.

Huovilantiellä oli tarjolla jokaiselle jotain välillä 9-0,9 km. Oma valintani oli Väylä/juhla-rata. Alla kuvankaappaus reittihärvelistä ja reitistäni, jonka sain aikaiseksi.

Aikaa meni 1:23:54. Selittelyt:
Ratapituus 5,9 km on tietysti mitattu suoraan rastiväliviivoja pitkin. Väylää myöden matkaa tulee jonkin verran enemmän.
5-6 tuli ensin pakollinen koukkaus, koska louhos (=musta viivoitus) onkin selvästi laajempi kuin kartta kertoo.  Avointa alue kyllä oli, mutta pudotusta avolouhokseen noin 20 m.
5-6  mäen päällä lipesi oikealta ulos väylältä ja oli tosi työ päästä takaisin. Olisi heti pitänyt pakittaa avokalliolle, eikä jäädä arpomaan. Puhdas huolimattomuusvirhe, joka maksoi ainakin 10 min.
7-8 on louhoksen pohjoispuolella valkoinen alue, jonka kautta päätin mennä. Aivan kaamea rankaryteikkö. Ojan yli ei enää päässyt, joten ryömin sekasotkusta läpi.

Kaikki muut välit: Paikoin täysin kulkukelvotonta - ei siis mitään hidastavaa maapohjaa vaan täysin umpipusikkoa tai harvennusjätettä tai 20 cm korkeita teräviä vesakoiden kantoja tai kaikkia yhtäaikaa. Ja heti kun otti yhden juoksuaskeleen, heinän seassa oli laikutusmonttu ja siihen kyljelleen. Eli menin reilusti yli puolet matkasta kävellen.

Mukavaa vaihtelua normi AB-ratoihin. Olipa hyvä, että Keskilaakso ei täyttänyt 100 vuotta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti