tiistai 18. toukokuuta 2021

Vanhoja karttoja osa 1

Piharakennuksen siivouksen yhteydessä löytyi rullalle käärittyjä karttoja. Julkaisen tässä blogissa omin luvin näistä kartoista muutamia valikoituja kappaleita. Tekijänoikeudet ovat todennäköisesti Sippurastilla, Sippolan kunnolla ja muilla Anjalankosken alueella kotipaikkaansa pitäneillä urheiluseuroilta. Maanmittaushallituksen ikivanhoja karttojakin on luvassa.

Tässä ensimmäinen ja mielenkiintoisin löydös. Arkin koko on A3 ja painovärit musta/ruskea. Rata on piiretty kuulakärkikynällä ja lisäksi karttaan on merkitty joku reitti tai alue. Ulkoasusta voisi päätellä, että tämä on joku työkopio tms. joka on tulostettu jonkinmoisella kopiokoneella. Samaan viittaa se, että ulkoasu ei ole virallinen vaan kartan tekijöitä on kuvattu varsin hauskan näköisillä pilakuvilla.

Vuosilukua tässä ei ole missään. Olen ollut todennäköisesti kymmenen ikävuoden paikkeilla kun tätä karttaa on juoksutettu metsässä eli tämä kartta jostain 70-luvun puolelta. Saattaa hyvin olla myöhempääkin tuotantoa. Saa antaa tarkempia tietoja - tai vinkata kartan tekijöille (minulla ei ole heidän yhteystietojaan).

Yrittäkääpäs sijoittaa tämä nykyisen Kouvolan alueelle. Karttapaikasta tämä löytyy, ja käyrät ja ojat näyttävät yhteneviltä. Arkin reunassa on kartan nimi, mutta se on rajautunut lähes kokonaan pois (minä en siis poistanut sitä). Onko tästä olemassa uutta suunnistuskarttaa? Minä en ole tietääkseni suunnistanut täällä uudemmalla kartalla.

Klikkaa kuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti