maanantai 3. tammikuuta 2022

Joulukalenterin 2021 vastaukset.

 Munkkirastin Joulukalenterin 2021 oikeat vastaukset.

1. Koria Pioneeripuisto 27.4.
2. Anjala Känkkärä 28.4.
3. Valkeala Liisakarhunmäki 10.6.
4. Tykkimäki 4.5.
5. Vahtero 7.7.
6. Hevosmäki 6.7.
7. Turpaa Kossinmäki 23.6.
8. Mankki 2.9.
9. Anjala 11.8
10. Ummeljoki Mustahaikula 4.8.
11. Keltakangas Jätekeskus 16.6.
12. Törösti 20.4
13. Myllytöyry 13.5.
14. Utti leirikenttä 29.4.
15. Myllykoski Kurkimäki 1.9.
16. Uttihalli 12.8.
17. Värälä Kahrinmäki 25.9.
18. Valkeala Kääpälä 29.7.
19. Inkeroinen Savijärvi 4.7.
20. Iitti Sääskjärvi 27.7.
21. Viitakumpu 14.9.
22. Valkeala Puhjonranta 31.8.
23. Palomäki 22.4.
24. Mustahaikula Labyrintti 4.8.

Luukku 7 eli Kossinmäki oli vaikea. Vihjeitä: Käytössä leimasinkapulat ja siksi ajankohta 26.5. tai myöhemmin. Vettä sataa ja ukkostaa kunnolla. Kävellen (C-rata) ja koko rataan meni minulla aikaa noin puoli tuntia -> tämä rajaa tuloksista paljon tapahtumia pois. Vaunun vieressä näkyy useammassa kasassa muovisia ojaputkia. Jos mikään näistä ei auta, niin videolla seitsemän ja puolen minuutin paikkeilla kartan kulma vilahtaa kuvassa.

Luukku 10 eli Mustahaikula oli vaikea. Tämä oli Mustahaikulan 4.8.  A- ja B-radoilta maasto-osuudelta kuvattu video. Sama tapahtuma kuin siis 24. luukun takana ollut labyrintti-suunnistus. Reittihärveliähän tästä tapahtumasta ei ollut teknisten rajoitusten takia. Luukun 10 videossa näkyy lopussa vasemmalla iso 400kV sähkölinjan metallirakenteinen kolmiosainen kulmatolppa eli suomeksi sanottuna todella jättimäisen suuri sähkötolppa. Johtoaukeallakin on leveyttä sata metriä. Vastaavaa ei ole missään muualla Kouvolan alueen iltarastimaastoissa.

Luukun 16 maasto on osin samaa kuin luukun 14. maasto - ja päin vastoin, eli Utin leirikenttää ja kuutostien etäpuolista aluetta, mutta kun lähtö on tässä tunnelissa, lähtöpaikan eli luukun 16 on pakko olla Uttihalli.

Vaikea oli myös luukku 17 eli Kahrinmäki. Tämä piti kuvata kahdessa osassa, koska kamera hajosi juuri tässä kohtaa, ja video piti koostaa useammasta lyhyemmästä otoksesta. Videon alussa vilahtaa kartta, josta saa hieman vihjettä. Muuten se oli vaan pääteltävä maastosta missä ollaan.

Tässä Timon salapoliisityö omin sanoin luukun 17 ratkaisusta (huomaa, että kyseessä oli KS-iltarastit, mutta käytössä oli Keskilaakso-Rastien leimasimet): "Kylläpä teetti taas tänään töitä. No, sama oli viikko sittenkin. 10:nnen päivän luukku olisi voinut jäädä ratkaisematta, ellen olisi skannannut omaa karttaani näyttääkseni labyrinttikarttaa yhdelle kaverilleni. Tämän päiväisessä lähtökohta oli alussa vilautettu kartta, mutta jostain syystä en saanut sitä muka täsmäämään mihinkään tämän kesän kartoista. Sitten keksin, että katsonpa rastivälien aikoja. No, se osoittautui aika huonoksi ideaksi, enkä sitä reittiä jatkanut alkua pitemmälle. Sitten keksin arvoituksen avaimen omalle kohdalleni - leimasimet. Loppujen lopuksi leimasinta 137 ei ollut KS-iltarasteilla, joista aloitin, kuin yhden kerran. Sitten vain katsomaan missä sijaitsivat koodit 34, xx, 39, 36 ja 137. Kaksi jälkimmäistähän olivat sopivasti tien molemmin puolin ja loputkin tuntuivat täsmäävän. Eräs Skoda Octavia meinasi hieman hämätä, kun ennen katkosta se jäi oikealle puolelle ja tien ylityksessä vasemmalle. — Ja täsmäsihän se alun karttakin, kun oli oikea paikka löytynyt ja oikein tarkkaan osasi katsoa."

37 vastaajaa lähetti yhteensä 581 vastausta. Virkeimmät olivat käyneet kirjaamassa vastauksensa heti aamuyöllä pari minuuttia sen jälkeen kun kalenterin luukku oli auennut. Luukuthan aukesivat 01:00 Suomen aikaa, eikä suinkaan keskiyöllä. Ilmeisesti kalenteripalvelun kotimaan aikavyöhyke?

Vääriä vastauksia tuli vain 30 kpl eli 5%, joka on todella vähän verrattuna aikaisempiin nikkaroimiini joulukalentereihin. Eli vastaajat eivät arvailleet vaan kaivoivat oikean vastauksen esille vaikka väkisin - tai jättivät vastaamatta.

Kaikki 24 vastausta oikein vastanneita oli 8 kpl ja yhtä tai kahta vaille kaikki oikein vastanneita oli useita. 24 oikein vastanneiden kesken arvotun palkinnoin voitti Tuija Viitala.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotun kirjapalkinnon voitti Timo Simonen.

Onnea voittajille, kiitos kaikille luukkuja avanneille ja Paljon Hyviä ja Mielenkiintoisia Suunnistuksia Vuodelle 2022.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Jukalle taas hienosta ideasta. Kalenteri oli oikein hauskaa aivovoimistelua ja salapoliisi työtä.

    Terv. Risto Nenonen

    VastaaPoista
  2. Olipa ihan riittävän vaativaa. Onneksi eläkeläisellä on aikaa, sillä 10 tuntia ei riitä käyttämääni aikaan. Oli nimittäin pakko ottaa kunnia-asiaksi pähkinät ratkaista. Luukut 10, 17 ja 19 jäivät viimeisiksi ja ratkaisu kypsyi vasta puoli tuntia ennen vastausajan loppumista. Kiitokset Jukka joulukalenterista!

    VastaaPoista