tiistai 4. marraskuuta 2014

KS Yökuppi Paaskoski 3.11.2014


Mie sie tarvit hyvää ratamestarii? Petteri R on semmone.

Aamulla piti ehtiä hammaslääkäriin ja kauppaan ennen töihin menoa. Kaikki pelivehkeet olivat pyykkikonessa (joka oli siis jäänyt edellisenä iltana tyhjentämättä) ja osuuskauppa ilmoitti aamutuimaan tekstarilla, että seuraavaan bonusportaaseen uupui vielä 29,34 €. Siinä hässäkässä loggeri unohtui eteisen pöydälle, ja koska menin töistä suoraan Yökuppiin, Paaskosken kiemurat on piirretty käsin.

Valkealan Jokelan S-marketin parkkipaikalla "aukeni" mahtava sää. Tämä ei ollut enää yösuunnistusta tämä oli pimeäsuunnistusta. Kuten härvelistä näkyy, heti ykkösväli tuotti ongelmia. Puskin pusikon läpi polulle ja sitten iski seinä vastaan. Sumu oli niin sankka, että näkyvyys oli alle 5 m. En siis yksinkertaisesti nähnyt missä polun haara oli. Juoksin vasemmalle, oikealle ja uudestaan vasemmalle kunnes löysin polun. Ja yhtään ei voinut pysähtyä, muuten lasit vetää heti umpihikeen.

Työmiehen rata. Yhtään rastia ei tullut lahjaksi B:llä. Pari tuli tuurilla, mutta tosissaan piti tehdä töitä ja pyörittää päätä. Kompassini vetelee viimeisiään (tämä ei ole selitys, todistajien läsnä ollessa on verrattu, ja neula todellakin näyttää liikaa oikealle). Koodit tarkistin ja hyvä niin, sillä parilla vieraallakin rastilla kävin.

suunnistus paaskoski ks yökuppi

Ote kartasta Paaskoski.

Ykkösen sumuseinämän läpäisy-yritys erottuu hyvin. Kakkoselle (rajautuu osin pois kuvasta) melkoinen koukkaus vasemmalle, mutta suopusikko ei päästänyt minua suoraan. Entäpäs rasti 11. Siinäkin tulin ensin polulle ilman mitään hajua kumpaan suuntaan pitää lähteä. Rastia etsiessäni kiesin kaikki jättikokoiset kivet ympäri ja löysin ennen leimasinta räjähtäneen retkipöydän, kasan autorenkaita ja rimahökötyksen. Rastille 12 aitajuoksua risukossa sinne tänne. Jos olisi ollut 10 kertaan enemmän lumeneita, niin ehkä olisin päässyt suoremmin perille. Metalliaita näkyi kun olin noin 8 metrin päässä siitä ja silloin hokasin missä mennään.

Lasipäille pitäisi olla oma sarja. Olen kuitenkin tyytyväinen iltaan sillä:
a) rm oli laatinut erinomaisen kimurantteja suunnistustehtäviä.
b) juoksu kulki.
c) matkalla tehdystä 80% spagaatista huolimatta mikään paikka ei revennyt.
d) kokovoltti kerien ja alastulo sammalmättäälle, eikä mitään mennyt rikki.
e) vaikka oli märkää oli lämmintä.
f) vaikeuksia näytti olevan muillakin kuin minulla.
g) kotona oli lämmin sauna valmiina.

Kiitos. Kannatti tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti