maanantai 2. marraskuuta 2015

Hyviä ja huonoja ominaisuuksia

My logger teki tenän. Sain Raatojuoksun tiedot sieltä ulos, mutta sen jälkeen purkki katkaisi kaikki yhteydet ulkomaailmaan. Onneksi minulla on toinen samanlainen hieman vanhempaa mallia oleva laite, jonka sain Petriltä. Sama juttu sillä. Laitehallinta huomaa kun usb-portissa tapahtuu jotain, mutta mitään järkevää yhteyttä laitteiden välille ei synny.

Näin on tapahtunut kerran aiemminkin ja silloin @trip-ohjelman uudelleen asennus auttoi. @trip on siis se softa jolla Myloggeri puretaan, tyhjennetään ja käsitellään kaikin tavoin.

Poistin @tripin ja latasin sen uudestaan netistä. Mutta - asennusohjelma ilmoittaakin asennusvaiheessa, että sen ajurit ovat jo asennettuina eli niitä ei asenneta. Kun katson sovellusluettelosta ei @trippä tai  Travel& Spot Suite -ohjelmistosta ole jälkeäkään. Tuo T&SS ohjelmisto on isompi köntti, jonka osa @trip on.

Laiteajuri pitää saada pois, se on selvä homma, sillä sehän tässä jumittaa eikä kukkean kesäinen käyttöliittymäikkuna (joka on eräänlainen malliesimerkki siitä miten ohjelmia EI pidä koodata).

Missä ajuri on?

Ajoin puolen tusinaa erilaista putsaus- ja diagnostiikkaohjelmaa eikä tulosta. Kahden ja puolen tunnin surffauksen jälkeen löytyi keino miten koneeseen pesiytyneet ajurit saa heivattua pihalle.

Näin se menee Win 7:ssa:

Ohjauspaneli-järjestelmä-laitehallinta-järjestelmän  lisäasetukset-ympäristömuuttujat:

Valitaan uusi:

Muuttujan nimeksi ja arvoksi laitetaan kumpaankin: devmrg_show_nonpresent_devices
Sitten OK:ta ja kaikki ikkunat kiinni. Avataan Laitehallinta ja siellä valitaan Näytä ja sieltä ruksitaan kohta Näytä piilotetut laitteet.

BINGO !Nyt alkaa lyyti kirjoittamaan:

Tässähän näkyyi parhaimmillaan neljä kpl samaa ajuria Myloggerille. Windows on sillälailla pöhkö systeemi, että se sallii saman ajurin asentamisen useasti samaan tarkoitukseen, mutta se ei ymmärrä tätä ristiriitaa ja se ei oma-alotteisesti päästä poistamaan niitä. Käyn kaikki kohdat läpi, ja löytyy myös kaikki 28 eri tyyppistä muistitikkua joita koneelle on tarjottu vuosien ajan. Löytyy myös kaikki ratit, ulkoiset levyasemat, skannerit, tulostimet, kamerat, muuntimet, korttilukijat ja noin 200 vekotinta joita ei ole edes enää olemassa.
Poistan Myloggerin ajurin painamalla POISTA-painiketta.Samalla poistan parikymmentä muuta vehjettä joita ei enää ole olemassa - ei virtuaalisesti eikä varsinkaan fyysisesti.

Nyt @tripin asennus lähtee aivan alusta ja ensin asentuu gps-tallentimen ajuri ja sitten vasta höpsö käyttöliittymä. Hyvä ominaisuus oli siis se, että vihdoin ja viimein minulla on keino saada toimimaton ajuri poistettua koneesta. Ja sitten ne huonot uutiset: Molemmat Myloggerit ovat hengettömiä. Omaani olen käyttänyt 4 vuotta neljä kertaa viikossa. Petrin vanhasta en tiedä miten paljon sitä on käytetty. Se kyllä latautui ja sain sieltä tiedot ulos kun sitä aiemmin kokeilin, mutta nyt sekin on hengetön.
Kyllä! @tripistä on uusin versio käytössä. Ei vaan toimi!

Purkkien akut voivat olla huonossa hapessa, mutta sehän ei ole ongelma kun ne ovat kaapelilla kiini koneessa. Veikaanpa, että ongelma on @tripin ohjelmassa. Joku laskuri, jonka arvo riippuu esim. päivämäärästä ja on vain kahden tavun mittainen on tässä ja nyt saavuttanut maksiarvonsa tai pyörähtänyt nollaan. Ohjelma ilmoittaa virhearvon 4. Sille ei löydy selväkielistä selitystä koko nettiuniversumista.

Tässä istun enkä muuta voi. Sen verran vielä selittelen selityksiäni, että olen 10 vuotta koodannut työkseni assemblerilla. Siinä hommassa piti aina varautua kahteen asiaan: mitä tapahtuu jos tulee nollalla jako ja mitä tapahtuu jos pino vuotaa yli. Ohjelma ei saa katua näihin virheisiin. Windows ohjelmoinnista en tiedä mitään, mutta sen tiedän, että monessa ohjelmassa (esim. @trip) virheenkäsittelyä ei ole ollenkaan. Jos koodi jää jumiin, se todellakin jää jumiin. Ei ole edes tarjolla abort-ignore-cancel-painikkeita.@tripin saa niin jumiin normaalilla käytöllä, että PC pitää käynnistää uudestaan. Ehkä errorcode 4 antaa vastauksen ohjelmaan elämään ja kaikkeen sellaiseen?

Olen perehtynyt työni puolesta myös ohjelmistojen käytettävyyteen niin sanotusti pöydän kummaltakin puolelta ja pystyn omasta mielestäni varsin hyvin arvioimaan mikä toimii ja mikä ei. Kas kummaa tähän samaan aiheeseen olen törmäänyt myös KS:n iltarastien tulospalvelun ohjelmistoprojektin kanssa. Siitä joskus myöhemmin lisää.

Raatojuoksun raportti tulee heti kun saan selätettyä tämän ja yhden toisen tietoteknisen ongelman...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti