maanantai 16. marraskuuta 2015

Naurujoogaa jokaiselle

Eräs terveyttä edistävä menetelmä on naurujooga. Siinä ei ole naurulle erityistä syytä vaan naurua tuotetaan tietoisesti nauramalla ja mukaan otetaan hengitysharjoituksia. Säästän teidät nyt siltä vaivalta, että teidän pitäisi lähteä hakemaan edistystä terveyteenne naurujoogaohjaajan avustuksella naurujoogatunnilta. Voitte tehdä nauru- ja hekotusharjoituksen juuri siinä paikassa jossa olette ja luette tätä tekstiä, olipa se se sitten kotona tai salaa työpaikalla työajalla. Jos ohjaatte samalla moottorikäyttöistä ajoneuvoa tai työkonetta kehotan teitä pysäköimään sen siksi aikaa kun nauratte.

KS:n yökuppi näytti taas kerran, että maapallo on pannukakun muotoinen. Jos maapallo olisi pyöreä tipahtaisi sen keskeltä reunalle ja pääsisi pois metsästä. Koska maapallo on litteä kuin pannukakku, jää helposti pyörimään ympyrää sinne loppumattomille tasangoille. Ja vaikka se maapallo ehkä hieman olisikin kupera pinnaltaan niin suunnistus ainakin oli ihan pannukakku.

Hah hah haa. Hoh hoh hoo. Tämä tuli mieleen kun viidettä kertaa hain suuntaa polulta kohti rastia, joka oli kivi noin 50m päässä polulta. Suunnistajia meni ja tuli ja lamput vilkkuivat sinne ja tänne. Meni sinistä pusakkaa, meni pitkää ja paksua suunnistajaa, meni junnua ja pappaa, meni tyttöjä ja leidejä, menipä joku taskulampullakin ja sitten olin minä. Minä en mennyt vaan kiersin kehää siinä samassa paikassa pääsemättä eteen tai taakse päin.

Olisin ollut B-radan nopein ja saanut 115 pistettä jos en olisi pummannut tätä rastia ja tehnyt kahta muuta pienempää virhettä. Jossittelu on turhaa, mutta yhtä lailla voi sanoa, että koko suunnistus on turhaa. Olisin voinut jäädä kotiin katsomaan Tuhoutunut sekunneissa -sarjaa. Sen sijaan lähdin suunnistamaan ja käytin 55 minuuttia ja 7 sekuntia suoritukseni tuhoamiseen.

Koska loggeri ei suostunut käynnistymään oli pakko piirtää härveelliin käsin. Sehän ei vastaa todellisuutta varskinkaan kun silloin ei nopeusvaihtelut rastivälillä tule esiin. Tässä kuitenkin välin 4-5 anatomia yksityiskohtaisesti:

1 - Jyrkänteen kohdalta suunta rastille.
2 - Ohi meni ja polulle tuli. En vielä tiennyt kummalta puolelta.
3 - Rastilla leimanneita juoksee kovaa polulle, eli rasti täytyy olla tässä kohtaa. Siintä suunta kivelle.
4 - Matka tuntuu sopivalta, kiviä on, mutta ei lippua (eikä ketään muita). Käännyn...
5 - ...tänne päin ja pyöritän päätä. Ei löydy. Suunta takaisin kohti polkua.
6 - polulla taas, mutta missä kohtaa. Koilliseen.
7-  Risteyksestä suunta.
8 -  Kääntyi jotenkin oikealle ja oli pakko jatkaa kuntopolulle saakka, koska ei ollut mitään kiintopisteitä metsässä.
9 - Kumpareen kohdalta suunta.
10 - Polulla taas, mutta missä kohtaa. Nyt lounaaseen. 
11 - Risteyksestä tarkka paikka.
12 - Mutkasta uusi suunta.
13 - Tuntui siltä, että liian pitkällä. Kaarroksen ja tähystelyn kautta takaisin.
14 - ihan hukassa, koska tätä numeroa ei löydy kuvasta??
15 - Polulla taas, mutta missä kohtaa. Koilliseen ja nyt polun päähän, että varmasti on oikea haara eikä ehkä joku muu. Kuoppa on polun päässä. Suunta rastille risteyksestä.
Nyt löytyi ja lähellä oli senkin, että olisi mennyt ohi. Sattumalta kun käänsin päätä etelään näkyi noin 10 m päässä kuusten oksin välistä pilkahdus heijastimen yläreunaa. +11 min. Tämä on siis käsin piirretty arvio siitä miten sen luulen menneen. Oikea gps-käppyrä olisi paljon enemmän kertova mutta kun sitä ei nyt ole tarjolla, niin tähän on tyydyttävä.

Turha kai mainita tässä kohtaa, että ihan hirveästi ei innostanut juosta seuraavalle rastille. Nooh. Vähän yritin hölkätä ja siksi löysin polun jota ei ole kartassa ja käännyin liian aikaisin liian jonnekin jollekin kivelle. Sieltä takaisin jonnekin ja aikani ihastelin jonkun kouvolalaisen takapihaa ja siitä sitten sain itseni taas kartalle. Tämä siis välillä 5-6. +2 min

11-12 välillä yritin oikaista laskettelurinteen läpi, mutta en pystynyt. Rinteeseen oli ajettu noin metrin paksuudelta löysää upottavaa savivelliä ja parista kohtaa kokeiltuani, jouduin kiertämään koko rinteen pohjoiskautta.

12 rasti piti kaivaa esille perinteisellä ylös-alas-ylös-alas-menetelmällä. +1 min

12-M välillä lähdin seuraamaan himmeää heinään tallattua uraa. Eteen tuli jyrkänne, jonka korkeus näytti ylhäältä katsoen olevan ääretön. Nelinkontin mäkeä takaisin ylös ja kohti laskettelurinnettä. + 1min.

Punainen viiva joka ylläolevassa kuvassa kulkee määrätietoisesti rastilta seuraavalle kuuluu Jyrkille. 

Miten tämä rasti olisi pitänyt selvittää? Kun se ei osu niin se ei osu. Minun mielestäni tämä on huonoa tuuria tai sitten joku menninkäinen tekee minulle jäynää. Tunnettu tosiasiahan on, että menninkäiset ja tontut ovat vähän napit vastakkain. Pakko sen on olla jonkun kieron menninkäisen syytä, sillä tonttu olen minä.

Kiitos ratamestarille. Huuhtelin suun kotona useampaan kertaan, että maku lähti pois :-D


- - - - 

Kuka tietää mihin tarkoitukseen ovat tarkoitetut rastin 46 eli B-radan rastin 13 lähellä pohjois-etelä suunnassa olevat noin kymmenkunta valkoista tukevaa metallitolppaa? Tolpat on istutettu noin 10 m välein. Aitatolpiksi ne ovat aivan liian jykeviä.




3 kommenttia:

  1. Itsekin tein noin 30s pummin, kun yhtenä iltana kiersin B-radan hölkötellen. Olin vienyt rasteille punaiset nauhat valoisalla kartoittaen kaikki alueen kivet ja kumpareet....mutta siitä huolimatta. Ajattelin, että näin loppukaudesta voi jo laittaa hieman haastettakin :)

    Kiitokset rakentavasta (prkl@&...KSP@&%!!!...ESA§###...KMA....RunQ) palautteesta maalissa :)

    Ja...kiitos myös seikkaperäisestä kertomuksesta ja joogaharjoituksesta.

    - rata"mestari"-

    VastaaPoista
  2. Jukalle tiedoksi: Mielakan yökupin rastilta 13 joku matka kaakkoon, Mielakan rinnettä ylöspäin oli aikoinaan dieselöljy säiliö josta johti putki ratapihan viereen jossa valutettiin säiliöstä menovettä säiliövaunuun ja vietiin varikolle VR:n vetureihin. Tämä putki tai putket oli asennettu näiden rautatolppien päihin.

    nimim. asiasta jotain tietävä

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedoista (tästä sekä tekstarilla tulleista). Nämä putkenkannakkeet bongasin jo kesällä ja silloin jäi selvittämättä mitä ne ovat. Kaikkea mielenkiintoista sitä tulee vastaan metsissä.

    VastaaPoista