perjantai 24. kesäkuuta 2022

SplitsBrowser

Keskilaakso-Rasteilla on monia hyviä maastoja, ja yksi ehdottomista suosikeistani on Susikallio. Upeaa kangasmaastoa, jossa on avokallioiden laikuttamia mäkiä. Hyvin vähän pusikoita ja niihinkään ei ole tarve mennä jos ratamestari ei pakota. Mustikanvarvutkin ovat matalampia kuin muualla. Kaiken kruunaa huippulaatuinen kartta.

Tein 21.6. Susikalliolla melko täydellisen suorituksen. Suunnistus sujui hyvin. Pari pientä hienosäätöä olisi tuonut korkeintaa minuutin säästön. Juoksu oli sen sijaan raskasta ja jyrkimpiin mäkiin oli pakko vaihtaa ykköselle eli kävellä. Sijoitukseni oli 9/26.

Kuten alla olevasta animaatiosta näette varsin tasaväkistä kamppailua Jarkon Jukan ja Tommin kesken.





 

 


Minua kiinnosti kovasti miten onnistuin tällä kertaa voittamaan Pasin ja Karin. Yleensä häviän heille. Väliajoistahan se selviää, missä välillä kenelläkin on ollut vaikeuksia. Eli tästä:

Huomaa, että Google sumentaa taviskäyttäjän blogiinsa lataamia kuvia. Väliajat löytyvät siis täältä selvempänä. Numerot ovat numeroita, mutta rivit alkavat hyppiä silmille. Tähän on ratkaisu SplitsBrowser. Tässä yksi kuva malliksi Susikallion kuntsareiden tuloksista:

Tässä kaaviossa on valittu 'tilanne rasteilla'. Viivat kertovat pelkän sijoituksen - ei aikoja. Nähdään, että Pasi oli ykkösellä 7. Sitten tuli huonompi väli kolmoselle ja sijoitus on tipahtanut 13:ksi. Sitten tasaista suoritusta lievästi nousujohteisesti aina maaliin asti. Helposti näkee myös sen, että Marko, Heikki ja Tuomas ovat käyneet tiukkaa keskinäistä kisaa kutoselta maaliin asti. Sijoitukset ovat vaihdelleet kaiken aikaa.

Ylärivillä on painikkeita ja alasvetovalikoita, joista voi säädellä näytettävää tietoa ja muokata näkymää mieleisekseen. Tämä ylläkuvattu näkymä on mielestäni havainnollisin.

Jos valiaikojen tutkiminen numeromuodossa tuntuu liian vaivaloiselta tai sekavalta, katso SplitsBrowserista. Kaikki näkyy yhdellä silmäyksellä. Tietenkään tämä ei anna tietoa siitä, millaisia pummeja ja kämmejä muut ovat tehneet - mutta jotain infoa edes.

Entä mistä tämä SplitsBrowser löytyy? Se löytyy samasta paikasta josta Reittihärveli. Eli tuolta:






Tästä linkistä suoraan Susikallion SplitsBrowseriin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti