Karttaa päivittäessä tuli taas vastaan kaikkea mielenkiintoista.
Tästä linkistä edellisiin havaintoihin.
Havainto A.
Tämä ei ole jyrkänne vaan kivi...korjaan ihan älyttömän iso kivi. Kartassa se on kuvattu symbolilla 206 Jättimäinen kivi. Kartan tekijä A.Määttä ei ole piirtänyt sitä viivoilla vaan tehnyt pyören mustan ympyrän jossa on valkoinen reikä keskellä. Ihmettelin paikalle talsiessani, että mikä ihmeen rinkeli tuossa on. Sehän oli kivi. Valitettavasti kuva ei kerro totuutta. Yritin sommitella, mutta en saanut mitenkään päin hyvää kuvaa. Iso se on, sillä kiven sisälle mahtuisi pihasaunani ja puuliiteri (ainakin jos vähän pyöristäisi räystäitä)
Havainto B.
Linnakalliolla on kiveä kiven päällä ja tätä piisaa aari tolkulla (kuvattu kesällä 2023). Kartassa tämä on mustien kolmioiden rykelmä. Kulkukelpoisuus on olematon. Samalla kolmiolla voidaan kuvata myös muutaman "normaalikokoisen" kiven/lohkareen ryhmää. Tässä sen näkee, että kaikki suunnistuskartalla on suhteutettava ympäröivään maastoon. Ja tämä on yksi syy miksi isoissa kisoissa on mallisuunnistuksia. Alla sama paikka kartalla (kuvat otettu puoliavoimeen alueeseen päin). Eipä näytä kovin pahalta:
Havainto C.
Tästä pesästä pyrähti hautoja lentoon alle askeleen päästä. Jos ei olisi pyrähtänyt, minä olisin tallannut munien päälle. Pesä oli ojan reunalla epämäärisen risukasan seassa ihan maan tasalla. Kysymys kuuluu: kenen munat? En löytänyt netistä sivua, jossa voisi tunnistaa kaikkia linnunmunia. Yllättävää, että kukaan tai mikään ei ole koonnut yhteen paikkaan kaikkia kuvia linnunmunista tunnistettavaksi. Munavisoja ja muuta pikkusälää löytyy, mutta ei yksinkertaista tunnistuskuvastoa.
Näyttää värinltään talitiaisen munilta, mutta lintu, joka lentoon lähti ei ollut talitiainen, vaan selvästi isompi ja väriltään enempi kokonaan harmaa/ruskea. Munien pituus silmämääräisesti noin 3 cm. Kilkkaa kuvaa niin se suurenee (kuten melkein kaikki tässä blogissa olevat kuvat). Kulorastas?