perjantai 26. toukokuuta 2023

Oho - vähän lipsahti

(päititetty 28.5.23, korjattu toimimaton linkki)

Paikka: Anttilankangas Näkkimistö
Aika: 16.5.2023
Tapahtuma: KS-Ilarastit
Rata: A-rata
Sää: Lämpötila 12 ast. kohtalaista vesisadetta
Tulos: Noin 14 min pummaamista

Vaikka olen monen monituista kertaa vannonut, että en kaivele virheitä, tämä on käytävä läpi sillä tapaus on niin huvittava. Välit K-1-2-3-4-5 ja 9-10-11-12-M ihan nappiin. Koko suoritus löytyy täältä. Lyhyt 8-9 lyhyt helppo väli, mutta silti onnistuin leipomaan siinä melkein neljä minuuttia. Sitäkin saa ihmetellä, että miten siinä voi virheen tehdä. Vaan eipä mitään: varsinainen paukku oli 5-6 väli!

5-6 näyttää vaikealta, mutta ei niin vaikea kuin miksi sen itse tein.

Suunnitelma: Kierrän heti rastin jälkeen olevan notkomuodostelman vasemmalta puolelta. Syvyyttä notkolla on luokkaa 30m. Sen jälkeen aukon kulmasta teiden risteykseen ja siitä suunnalla notkelman ja pystyvihreän läpi (katkoviiva). Ennen rastia on iso nenä ja rasti on notkossa. Kävi mielessä myös vaihtoehto jatkaa tietä vasemmalle seuraavaan mutkaan ja sieltä oikealle rastille (yhtenäinen viiva. Tämä olisi ollut paras vaihtoehto.)

Metsäteiden risteyksessä maasto näytti kuintekin niin juostavalta, että päätin tempaista siitä suoraan rastille. Ehkä hieman oikealta, niin, että menen aivan rastiväliviivaa hipoen kukkulan vasemmalta puolelta. Näin pystyvihreää tulee vähän.

Vaan miten sitten kävi: Linkki animaatioon. (nyt linkki toimii)

Oikein tarkkaan kun katsoo, näkee että kävin puoli millimetriä kartan ulkopuolella. Aukko oli helppo tunnistaa, mutta silti piti juosta 200 m edestakaisin, että sain myös pikkuaivot vakuuttuneiksi olinpaikastani. 

Rastiväli on 660 m ja optimireitti noin 750 m. En tiedä muuta selitystä kuin sen, että minulla oli tälle välille varattuna 1400 m juoksemista, eikä se muuten mahdu siihen väliin, ellei tee kiemuraa sinne, tänne ja tuonne.

Kertakaikkiaan upeeaa maastoa. Tässä maastossa pystyvihreä, jota näyttää olevan kohtalaisesti, oli melko laimeaa, eli niistä pääsi läpi varsin vähällä kiemurtelulla. Toivottavasti syksyllä Yökupissa päästään uudestaan tänne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti