tiistai 13. lokakuuta 2015

Yö tummeni

Olen aina hehkuttanut miten tykkään supista. Yökuppi näytti taas jälleen kerran kuka vie ja kuka vikisee.

Tässä rastiväli B-radan 3-4 väli niin, että täpät starttaavat samanaikaisesti kolmoselta.

Jos tiedätte miten saa ylä- ja alareunan varjostukset pois ja miten saa  kuvantarkkuuden kunnolliseksi heti toiston alusta alkaen niin kertokaa. En ole löytänyt sopivia asetuksia.

Minun suunnitelmani oli selvästi paras, ja toteutus selvästi huonoin. Eli ei se suunnitelmakaan kai sitten ollut paras mahdollinen. Vedin kolmoselta ensin urakalla suunnalla paksulle polulle. Koska gps ei ollut mukana tämä on vain käsin piirretty viiva. Todellisuudessa menin epäsuorempaa ja matkalle osui myös sinisen viivan vasemmalla puolella olevat vihreät, mutta ei nyt takerruta niihin, yöllä ne jarruttivat menoa ihan tarpeeksi.

Ensin ajattelin mennä polkua länsikautta kiertäen kiltisti aivan kuopan viereen. Polkujen risteyksessä huomasin miten alkoi jyrkkä ylämäki. HAHAA!!! Nyt näytetään miten yöllä suunnistetaan ja vältän turhat kipuamiset! Ja paskat!

Tasaisella suunta kohti rastia ja ajatus oli kiertää terävä notko oikean kautta ja sen pohjoispuolella oleva suppa vasemman kautta kaartaen. Montun pohjalta sitten kipusin ylös ja harjanteen päällä piti olla rasti. Eipä ollut. Tässä sahasin edes takasin kolme minuuttia. Luulin mäkeä supaksi ja luulin kiivenneeni sieltä (siis supasta) jo pois vaikka oikeasti olin mäen päällä. Arvatkaapa kauanko tämän keksimiseen meni kotona. Siihen meni koko yö! Aamulla vasta sain ahaa-elämyksen ja hokasin miten se ihan oikeasti meni.

Mäeltä alas satunnaiseen suuntaan. Polulle sitä eestaas samalla karttaa ja kompassia pyöritellen ja sain viimein itseni kartalle polkujen risteyksessä. Peli oli pelattu.

Koko reissulla tuli pummia noin 10 min. Lisäksi kolme ekaa väliä askelpituus oli noin 30 cm - kiitos edellisen päivän "polku"juoksun Repovedellä.

Huippumaasto. Kiitos ratamestarille. Muut sankarit saavat selittää omat näkemyksensä samasta välistä. Omalta osaltani tämä oli vuoden toiseksi huonoin suoritus - toistaiseksi. Huonoin on tämä.

4 kommenttia:

 1. Ensimmäinen ajatus itsellä oli kiertää maantien ja polun kautta mutta viime hetkessä vaihdoin suunnitelman, suunnalla isommalle polulle ja siitä pienempää polkua pitkin kiven viereen josta suunnalla suoraan rastille. Kivelle asti suunnitelma toimi mutta siitä eteenpäin toteutus ontui. Pieni vauhdinotto melkein polulta ja pummia ehkä reilu minuutti.

  Kaiken kaikkiaan ihan ok suoritus ei mitään katastrofaalisia pummeja. Pientä epävarmuutta ja haahuilua kakkoselle ja kolmoselle. Ihan nappisuorituksella ajasta olisi voinut ehkä 3-4 minuuttia saada pois.

  T: Punainen täppä

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin: Laskin tänään karttamapistani kartat. Siellä oli 104 karttaa vuodelta 2015! Yksi kartta oli suunnistuskoulun opastus Lehtomäessä. kello ei siis käynyt. Lisäksi kolme rastiviikkojen model event karttaa. Niissä on käynyt oma kello eli aikaa vastaan olen juossut. Loput sitten ovatkin kilpailu/kuntosuunnistusstartteja. Ihmeen paljon on ehtinyt, vaikka kartan laatimiseen on mennyt ennätysmäärä tunteja. Monet kotimaan kisat ovat kartoituksen vuoksi jääneet väliin.

  Sitten 3- 4 välille: ensin ajatuksen mennä lännen polkua pitkin. Itseluottamus saneli kuitenki suoran reitin. Kolmosen jälkeen askelkin nousi ja hupsista vaan. hetkessä olin siellä taaemmalla polulla ja luulin olevani vasta puolivälissä. Ehdin vetäistä vastamäkeen 100 metriä, kunnes hälytyskellot soivat. Sieltä takasin polulle ja helposti rastilöle. Aikaa tärväytyi ainakin 2 minuuttia. Ja vielä se väli 4-5. Aloin kisata Jukka Salon kanssa. Jukka lähti kiertämään oikealta polkujen risteykseen. Arvelin kuitata oikaisemalla kolmen käyrän kumpareen yli ja nenää myöten rastille. Vasta maalissa selvisi, että käyrissä oli hieman pohjoisempana samalta kumpareelta hiukan pienempi nenä. Sehän veikin väärään solaan. Olihan siellä supan pohjalla Jukka kuin Esa Peltonenkin. Jukka hävisi suoraan rastille. Minä tsekkasin Esan kanssa pohjoisen puolen supat ja kun Jukkaa ei näkynyt takaisin, tiesin, että hän oli osannut rastille ja ei kun perään. Ainakin minuutti meni.

  Kiitokset Ossi-mestarille ovelasta rytmityksestä. Helpon pätkän jälkeen pari vaativaa supparastia, niin eihän siinä enää mitään osannut varoa. Enemmän suppaöitä!

  VastaaPoista
 3. Tarkempi ja ilman varjoa reittihärvelin omalla AnimLink toiminnolla? Parametrejä hienosäätöön voi onkia "Jagge"-nimimerkin viestistä Attackpointilla http://www.attackpoint.org/discussionthread.jsp/message_923608#message954753 Jotenkin näin ehkä, tämän saanee upotettuakin blogitekstiin: http://kouvolansuunnistajat.fi/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=169&cID=2&aID=50008,12,16,19,50020,21,50023&afrom=3&atype=3&atime=0&aspeed=1.6900000000000002&zoom=20&dim=1&aduration=12

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Enpä ole jostain syystä älynnyt käyttää tuota AnimLink-ominaisuutta lainkaan. Kuinka kauan lienee ollut tarjolla. Kokeilen seuraavalla kerralla sitä.

  VastaaPoista