maanantai 14. joulukuuta 2015

Loppuraportti 2015

Yleistä: 
Kausi alkoi Tavikupin hisulla Utissa 1.1 Kauden tavoite oli 100 suunnistussuoritusta, joka onnistui hyvin. Tämän kirjoitushetkellä on takana 113 suoritusta.

Iltarastit:
26 x Keskilaakso Rastit, 33 x Kouvolan Sanomien iltarastit, muutamat Rannikkorastit ja reilu tusina Kymen kuntorastia sekä yhdet kerrat Hyryrasteilla ja Luuran iltarasteilla. Tämä on suunnistusharrastukseni kivijalka.


Kisat:

Vehkalahden Veikkojen kevätkansalliset, RaKaS-rastit, Luumäki-rastit, Kainuun Rastiviikon kaksi ensimmäistä osakilpailua, Puulaakiviesti, Mämmälän pitkä, Hollola-rastit, SM-erikoispitkä, Jukola, Anjalan liiton mestaruuskisat, KS:n mestaruuskisat, Halikko ja Raatojuoksu (lueteteltu satunnaisessa järjestyksessä). Ennätyksellisen paljon osallitumisia. Rankipisteitä 40,72 ja sijoitus 183. Edessä oli 182 ja takana 223 kilpailijaa eli puolivälin paremmalla puolella.

Muut suunnistukset:
Sekalainen määrä erilaisia KS:n taitoharjoituksia. Mieleen jäi Elimäellä Linnakalliolla keväällä ollut harjoitus. Maastossa oli lunta ja ilma oli hyytävn kylmä, mutta oli hankikanto. Lumisen kohdat olivat kuin avokallioita, joita myöden oli todella hyvä juosta.

KS:n aikusten suunnistuskoulun ja Kouvolan Liikkujan viikon ohjaajana olin puolen tusinaa kertaa.

KS:n talvikupin ja yökupin kaikki osakilpailut.


Kehitys:
Taidollisesti menneen kauden arviointi on hankalampaa.Olen yrittänyt panostaa huolellisuuteen, jotta helpot virheet vähenisivät. Ykkönen on aina otettava varman päälle ja rastilta lähtösuunta myös huolellisesti. Yleisin virheen syy on tainnut olla tänä vuonna se, että juoksu on kulkenut liian hyvin ja kartanluku on jäänyt jalkoihin. Toinen on ahnehtiminen. Olen valinnut tietoisesti liian vaikean reitin ja tavoittelen sillä muutaman sekunnin säästöä. Se on huvennut virheeseen, jonka olisi säästänyt varmalla valinnalla. Yksi megaluokan sähläys tuli tehtyä ja se ei ihan helpolla unohdu.

Rastinotto on mielestäni sujunut paremmin kuin aiemmin. Kun on tuntunut kutinaa, että rastin pitäisi olla tässä, olen hiljentänyt ja tähystänyt enkä ole säntäillyt. Monta rastia löytyi aivan muutaman metrin sisältä pienen näkemäesteen toiselta puolelta.

Toinen sija KS yökupin ukko-sarjassa. Se on tilastollinen harha. Osallistuin kaikkiin osakilpailuihin ja saalistin sillä tavoin paljon pisteitä. Yksittäiset osakilpailut olivat vain kohtalaisia suorituksia ja pari kertaa koko suoritus meni täysin läskiksi. Jos verrattaisiin vain niitä tapahtumia, jossa ovat olleet 1:1 samat osallistujat, sijoitukseni tippuisi.


Ongelmat:
Ilmeisesti ongelmia ei ollut, koska en keksi tähän mitään mainittavampaa.

Plussaa:
Kroppa kesti kasassa ja sisuskalut sisällä, vaikka lääkkeiden lisäksi pitää syödä jo lääkkeiden haittavaikutusten estolääkkeitä.

Jukolan loppuviitoitus on aina mahtava. Leimaus viimeisellä rastilla ja sitten kaikki peliin. Vaikka
energiat on käytetty, jaksaa viimeiset sadat metrit juosta ylikieroksilla kun tietää, että maaliin pääsy on varma. Samalla tulee selkiä vastaan niin, ettei laskemaan ehdi.

Omien suunnistusten ohella järjestelytehtävissä saatiin paljon aikaiseksi.

Yhtään kompassia ei hajonnut.


Fysiikka: 
Fyysisesti kausi meni yllättävän hyvin. Ainoastaan pari rakkoa kantapäässä ja yksi mustunut varpaankynsi. Jalat kestivät rääkin, vaikka etureisissä tuntui silloin tällöin epämukavalta.

Cooperin testissä juoksin 2850m. Se on normitaulukon mukaan tämän ikäiselle erinomainen tulos, mutta kokeneen urheiljan taulukon mukaan huono tulos. Olekon normaali vai kokenut? Olen kesän aikana juossut "jonkin verran", mutta mikä on normaalin ja kokeneen raja? Tasoitusta annoin varmasti siinä, että testijuoksu oli ensimmäinen kovan tasamaan juoksu koko kauden aikana. Tämä asia jäi vaivaamaan ja asiaan on pakko tutustua tarkemmin. Toivottavasti vastaus löytyy netistä, ettei tarvitse lähteä juoksemaan asian selvittämiseksi. Kunto tuntuu olevan ihan hyvä, vaikka sitä on vaikea arvioida näin sanallisesti. Yritän aina tehdä loppukirin ja se on onnistunut olipa matka mikä tahansa.


Muuta:
Virtuaali-iltarastikausi on jo hyvässä vauhdissa.

Hauskaa Joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti