perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesäkuu alkoi


Kuten Anni-Maija Fincke on omassa postauksessaan (=suom. blogikirjoituksessaan) havainnut ja kertonut, kirjoittaminen ei voi odottaa inspiraatiota. On vain alettava työhön. Minä en ole odottanut inspiraatiota. En ole ehtinyt, syystä että; päälle ovat painaneet kolmen tapahtuman ratamestarointi ja järjestelytehtävät. Nurmikko kasvaa niin, että sitä pitää leikata joka toinen päivä. Piharakennusprojekti piti saada harjakorkeuteen poutasäällä (viime aikoina joka päivä on satanut). Ja oli tässä monta muuta pikkuhommaa, jotka oli pakko hoitaa. Ihmisellä on siis myös muuta elämää kuin suunnistus. O'on!

Sulento 3.6. Keskilaakso Rastit

Pala karatasta Sulento.

Reittihävelissä on varsin mukavasti piirroksia. Tärkeintähän on, että löytyisi reittejä, jotka poikkeavat omista reiteistä ja että loppuajat pyörisivät suurinpiirtein samoissa lukemissa. Huiput menee niin lujaa, että heidän viivasuoriin viivoihinsa ei paljon ole vertailemista.

15-16 välille en keksinyt mitään muuta kuin suoraan mäen yli. Ja sitten väkisin vihreän läpi. Se meinasi lipsahtaa liikaa alas, mutta onneksi tajusin heti kiivetä takaisin ylemmäs ja kovalle pohjalle. Turhaa kiemurtelua silti kaikki. Paras ratkaisu olisi ollut se, jonka Tommi S kertoi parkkipaikalla ja joka löytyy myös härvelistä (kuvassa sininen viiva). Ensin pieni pätkä vastakkaiseen suuntaan tielle, ja sitä myöden melkein rastille saakka.


Utti 4.6. KS iltarastit


Pala kartasta Kärmeskallio.

Mitäs sanotte 10-11 ratkaisustani? Taktiikkani oli Utissa ihan alusta alkaen käyttää tietoisesti niin paljon polkua ja tietä kuin mahdollisesti. Edellisinä päivinä pusikoissa on rymytty ihan tarpeeksi. Suon keskellä menee viistosti joku polun tapainen, mutta edellinen suo, jonka yli rämmin oli pursua pullollaan yli polven korkeudelta. Tein isosta kierrosta päätöksen jo 4-5 väliä juostessani. Jos en osu polulle, suo on iso urakka. Väliajoista näkee, että kierto kannatti. Aikaa meni 10.17 joka on nopein eli paras aika tällä välillä. Olin siis suunnistaja, joka käytti vähiten aikaa tällä välillä. Kaikki muut olivat minua hitaampia tällä välillä. Kukaa ei ollut minua nopeampi 10-11 välillä. Päihitin toiset suunnistajat tällä rastivälillä. Minä olin paras. Voitin jopa Eerik S:n 14 sekunnilla 10-11 välillä. Eerik oli siis koko F-radan nopein ja tällä välillä toinen. En tiedä mistä hän meni, mutta eihän sillä ole väliä kun aika se on mikä ratkaisee. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti