Sain tietojen synkronoinnin Suunnon Movescount-palveluun toimimaan. Aikaa ei mennyt kolmen päivän aikana kuin reilu kolme tehollista tuntia. Minulla on nyt A4:n verran ohjeita, joiden avulla koko helahoito saadaan resetoitua. En laita niitä tähän sillä vaatii tiedostojumppaa resurssienhallinnan avulla, ja on liian monimutkainen selittää. Jos joku tarvii apuja vastaavaan ongelmaan, minulta saa niitä.
Tapasin muuten sattumalta erään Suunnolla ohjelmakehityksessä olevan henkilön muutamia viikkoja sitten ja ehdin vaihtaa hänen kanssaan muutaman sanan. Valitettavasti vain muutaman. Hän ei ollut suoraan tekemisissä Ambitin ja Movescountin kanssa, mutta myönsi, että järjestelmässä on käyttäjän näkökulmasta katsoen ongelmia.
Kun tilanne oli päällä yritin lähettää Suunnon tukipalveluun kysymyksen, onko systeemi todella nurin, vai onko vika omassa laitteistossani. Täytin lomakkeen ja kirjoitin pitkät pätkät faktatietoja. Viestin aihekenttään en laittanut mitään, sillä alasvetovalikon ainoa valittavissa oleva aihe oli "ei aihetta". Viestini lähetys estettiin, koska en ollut valinnut aihetta. Ensimmäistäkään sähköpostiosoitetta ei ole olemassa koko firmaan. Ilmainen puhelinnumero löytyy muistaakseni Belgiassa ja Kanadassa, mutta ei Suomessa. Facebook (jota pääsen vain lukemaan) on täynnä hehkutusta siitä miten moveyhteisöt ovat mahdottoman yhteisöllisiä eri movejen kanssa. Eli mitä tästä opimme? Älkää käyttäkö pilvessä olevia palveluita jos saman asian voi hoitaa omalle koneelle asennettavalla ohjelmalla.
Nyt se siis toimii. Toivotaan, että uusia päivityksiä ei tule seuraavaan 30 vuoteen.
Yökuppi Utissa 15.9. näytti pahimmillaan tältä. Sinisellä merkityt kohdat selityksille.
1: Olen menossa kohti rastia 5 (on kuvassa oikealla ylhäällä). Yritän saada näkyviin kaksi isoa kiveä. Valun alas rinnettä kun kierrän vihreää. Olisi pitänyt pitää tiukempi suunta.
2: Saan kiinni kuopan reunasta. Suunta kohti rastia. Kaikki järki sanoo, että rasti on aivan kohdalla etuvasemmalla, mutta...
3: Täällä oli noin 10 henkeä rypäässä, eli siinä on pakko olla rasti. Vaan eipä ollut. Huomaan jyrkänteet edessä ja käännyn takaisin. Rastille ja siitä suunta kutosella, joka on pikku jyrkänne.
4: Tien ylitys. Suppa oikealla eli olen kartalla.
5: Olen tässä vaikka luulen olevani kohdassa 6. Jatkan suoraan.
7: Rinne laskee ja tajuan, että ohi meni. Takaisin päin.
8: Tulen mäen päälle, mutta ei havaintoa rastista. Kuten suurennetusta kuvasta näkyy olen mennyt rastin vierestä noin 10 pikselin etäisyydeltä, joka vastaa luonnossa noin 3...4 metriä. Huomaan heijastimen...
11: Olen rastilla mutta väärä rasti. En ymmärrä missä mättää. Turha kiemurrella liisterissä, pitää hakea tarkka paikka. Siispä suunta polulle.
9: Polkua etelään. En näe kaakkoon lähtevää haaraa ja en saa kiinni. Käännyn takaisin ja juoksen hippulat vinkuen toiseen suuntaan, jossa tiedä olevan tien.
10: Tie. Olen taas kartalla. Suunta rastille.
11: Olen taas tässä samassa paikassa ja väärä rasti! Eli kaksi kiveä. Kaksi kiveä on kaksi kiveä ja katson viidennen kerran kaksi kiveä kartalta. Siitä suunta rastille numero 6. Kävellen ja vieläkin menee rastin yläpuolelle ohi. Onneksi huomaan missä Anssi leimaa ja kiipeän kumpareen toiselle puolelle, ilman häntä olisi vieläkin mennyt plörinäksi. Ihmeellistä on suunnistus.
9: Takaisin polulla. Sylettää, mutta ei auta, se on vaan laitettava hanaa vaikka kaikki muut ovat jo varmaan maalissa.
Lopputulos B-radalta on hämmentävä. Sijoitukseni B-radalla oli 10/33. Noin 8 minuuttia pummia, jolla luulin ensin olevani aivan häntäpäässä, mutta enpäs ollutkaan. Hyvä uutinen on se, että sain 19 peruspistettä. Jos käytössä olisi ollut sama aikaeroon perustuva pistekaava kuin viime vuonna, en olisi saanut pisteitä lainkaan, sillä hävisin voittaja Niklakselle niin paljon. Tämä pelkästään sijoitukseen perustuva tämän vuoden kaava on siis armollisempi tavissuunnistajalle - ainakin tässä tapauksessa.
Reittihärveli on aivan ehdoton väline oman suunnistussuorituksen analysointiin ja yrityksiin parantaa omia taitoja. Tämäkin tapaus olisi jäänyt "ihmeelliseksi virheeksi" muiden joukkoon, mutta nyt kuvaa katsomalla löysin ainakin yhden varman syyn miksi homma kusi kintuille. Todella monen suunnistajan ranteessa näkyy killuvan joku vekotin. Mihin he niitä käyttävät? Eivät ainakaan oman suorituksensa tallentamiseen, sillä reittihärveliin tallennuksia ilmestyy kovin vähän?
Onko kukaan muu tehnyt koskaan samanlaista kartoitusta kuin minä taas tein?
http://kouvolansuunnistajat.fi/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=167
VastaaPoistaKäyppä tuolta katsomassa, miten tehdään tyylikkäät kiemurat yössä :)
-M